Skocz do zawartości

Polska Domena Faza Globalna=Jak Pozycjionować Za Granica.

bluro

Rekomendowane odpowiedzi

no tak tak wszystko się zgadza tylko jak teraz przenieść pozycję strony na nową domenę.

tak się chyba nieda zrobić. poza tym prowadząc ja po polsku jak się będzie pozycjonowała na zagranicznych wyszukiwarkach?

chyba ,ze jest jakiś plugin który jak bot Google wchodzi z innego kraju to mu przedstawia treść pod jego oczekiwania np włoski , francuski,bułgarski.

dlatego wpadłem na taki pomysł i podzieliłem się z wami spostrzeżeniami.

ps: dziadując wiadomo ,ze nic się nie zdziała ale co teraz gdy już siema to co się chciało w Polsce w jakimś procencie.

po prostu trzeba zrobić to z głową... i o taka pomoc w dzianiach też proszę :)

niestety ale jak opisze to po angielsku to Polacy będą nieszczęśliwi bo będzie do angielsku :(

najwyżej wypozycjonuje w Polsce konkretnie i stabilnie.
Radzę się zastanowić dla kogo ta strona ma być w ogóle kierowana i na jaki rynek.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

wiec tak ,główny rynek to polacy ale z tego co widzę warto też pomyśleć o innych rynkach (ponieważ produkt jest międzynarodowy)

dlatego tak pomyślałem o utworzeniu podstron z językiem danych osób. bo oczywiście polskiej strony nie będę pozycjonował we włoszech.

musi być po włosku tak mi bynajmniej logika podpowiada.a ze domenę kupić i od zera wszystko robić to wiadomo ,ze lepiej tyle to i ja wiem ale czy taki zabieg jak ja chce zrobić to zda egzamin to generalnie mi chodzi. czy muszę zrobić by się przekonać?

czyli widzę większość jest zdania by kupić domenę com,

hmmmmmm a ktoś próbował mojego pomysłu jak chcę zrobić na domenie pl?

i jak tę domenę com jak już bym zrobił to przekierować wtedy na PL

Bo serwera itd bym nie zmienił nie miało by to sensu.

Czy po prostu to co chce prowadzić w innych językach aby miało odniesienie do tej domeny już com.

Widać, ze kompletnie nie rozumiesz o co w tym chodzi, wiec najlepiej ja zrobisz to "po swojemu"... Ponoć najlepiej uczyć się na własnych błędach ;]

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Witam, ja napiszę na bazie testu co sądzę względem 1 posta.

Stronę taką robiłem na blogspocie także z translatorem google. Pierwsza sprawa domena określona jako nie przypisana do konkretnego kraju w webmaster tols.

Pozycjonowana na polskie frazy jak i zagraniczne w odpowiedniej translacji lub przeważnie gołe url.

Wyniki są dość dobre po około prawie roku istnienia strony. Lekkie pozycjonowanie z zadbanych stron.

Linkować można z dowolnych typów stron bo domena przecież globalna tak jak i treść. Wyniki określam na niezłe a jest to prosta czynność.

Co do reszty wypowiedzi - ja także nie polecam domeny pl do tego celu. Wydaje się ona zbyt lokalna i na pewno na grupę językowa strony jest skierowana typu PL.

Com najlepiej lub coś tego typu, ostatecznie eu ale to już też ograniczenia moim zdaniem.

Serwis internetowy ToTemat działa od 2020 roku. Publikujemy artykuły na różne tematy techniczne.

Jako że jest w tym threadzie poruszona podobna tematyka z która się borykam podepnę się ze swoim pytaniem.

A co w przypadku gdy strona jeszcze nie istnieje? Lepiej ją stworzyć z osobnymi cctld (.pl .de itd) dla każdego języka czy stronę główną z subdomenami/linkami dla poszczególnych języków (pl.domena.com de.domena.com lub domena.com/pl/ domena.com/de/).

Inaczej mówiąc: Czy to, że pozycjonujemy stronę dla jednego języka będzie wpływać na wybicie się haseł dla innego języka lub ułatwi pozycjonowanie tego drugiego języka ?

Jeszcze inaczej mówiąc: czy jest jakaś różnica dla pozycjonowania na korzyść strony wielojęzycznej pomiędzy cctld a właśnie taką jedną stroną główną .com z wieloma językami?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności