Skocz do zawartości

Czy To Prawda?

szyszy

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć mam pytanie. Zleciłem zrobienie strony internetowej agencji interaktywnej, podczas rozmowy wyszła sprawa pozycjonowania. Powiedziałem że kiedyś sam to robiłem, ale obecnie porzuciłem temat ze względu na brak czasu i chyba dobrze by było żeby zajął się tym profesjonalista. Pan pobadał moja stronę i stwierdził że prowadzi di niej ok 7 tys linków, ale większość to śmieci więc mają żadną moc, a nawet osłabiają pozycję strony ponieważ google zmieniło algorytm.

Prawda jest taka że od kiedy przestałem linkowac stronę - jakiś półtora roku temu - na niektóre frazy spadła o kilka miejsc a na niektóre cały czas jest na pierwszej stronie wyszukiwania, więc jakby bez dramatu, może taka branża że mała konkurencja na niektóre frazy. Dlatego zapytałem o to jak będzie rozliczane pozycjonowanie tych fraz gdzie strona jest w top 10, bo nie wyobrażam sobie płacić za np 5 miejsce 3,5 zł za dzień kiedy nie trzeba nic robić. Pozostawić bez pozycjonowania na dana frazę skoro jest sie wysoko też niemoądrze.

Na to Pan odpowiedział że algorytm się zmienił więc najlepiej by było jakby zacząć wszystko od początku, czyli zarejestrowac nową domenę i ją pozycjonować, bo ta która jest jest tak obarczona śnieciowymi linkami że szkoda czasu i pozycjonowanie wcale się nie uda.

Troche mi tu śmierdzi, czy czasem nie jest tak że Pan od pozycjonowania nie chce po prostu więcej kasy? Gdyby tak było że moja praca była tak dalece nieprofesjonalna to google dałoby filtr albo pozycje mocno by poleciały, a tu wcale nic się takiego nie stało.

No bo co począć ze stroną która jest na 5 miejscu, powiedziałem że mogę zacząć płacić od 4 miejsca bo na 5 tym to już jestem, a on znowu że trzeba wszystko od początku.

I sam nie wiem, specem nie jestem, kiedyś się tym bawiłem ale mi przeszło. Uważam że każdy powinien zajmować się tym co naprawdę umie. Jeśli ktoś coś by mi doradził byłbym wdzięczny. Adres obecnej strony to www.gretaflowers.eu

Troche mi tu śmierdzi, czy czasem nie jest tak że Pan od pozycjonowania nie chce po prostu więcej kasy?

Na to wygląda. Moim zdaniem dawniej pozyjonowane stronki trzymają się dobrze, naturalnie jeśli robiło się to rozsądnie i z perspektywą na lata a nie na TOP1 w tydzień czy miesiąc. Mam jednak zbyt małe doświadczenie żeby radzić Ci konkretnie w Twojej sprawie.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Spokojnie możesz robić tą stronę skoro jakieś tam normalne pozycje już ma i wcześniejsze linki nie osłabiają strony, bo to dzięki tym linkom jest wysoko i nie ma filtra - czyli po prostu kłamią lub tego nie wiedzą.

99% "pozycjonerów" jak otrzymuje klienta "z odzysku" swoja tyradę zaczyna z tekstu " linki sam syf", jest zagrożenie BANem, my tego nie robimy, my pozycjonujemy legalnie. Więc nie przejmuj. A profesjonalizm oceniaj nie tym jak nawija na konkurencje a po tym jakie skutki ma współpraca.

Większość stron co w TOP posiadają linki nienaturalne i "słabej jakości" jak ich oceniają "profesjonalista". A linki tzreba rozdzielać na te rankujace i nie rankujace. Jesli linki zapewniają satysfakcjonujące pozycje to jak mogą być syfem? Syf to linki które nic nie dają a ni pozycji ani ruchu a właśnie takie linki i nazywane przez takich ekspertów 'bezpiecznymi".

odpowiedział że algorytm się zmienił więc najlepiej by było jakby zacząć wszystko od początku

W tym konkretnym przypadku jest to "pierd***nie o szopenie" bo jak sam piszesz jakieś pozycje są ...

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Ale jest też druga strona takiej historii - osobiście wolałem pozycjonować klienta od 0 niż z dana pozycją w topie . Dlaczego : zmiana algorytmu w większości wypadków powoduje spadki i wtedy zaczyna się żal - klient na ogół nie jest świadomy i nie chce być, że zdobycie pozycji nie gwarantuje jej w przyszłosci.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności