Skocz do zawartości

Dramatyczny Spadek Klików Z Apek Mobilnych

dekorator

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, miałem fajnie hulającą kampanię i kilka dni temu ruch z niej spadł 10krotnie.

Nie zmieniło się nic, kreacje te same, budżetu nie brakuje, śmigam po konfiguracji i nic nie widzę.

Kampania jest w aplikacjach dla dorosłych, ruch siadł w kilka krajach.

Wypasiony Katalog Stron Interentowych - PR4, moderowany, mocno linkowany, wpis tylko 50 groszy

125-ccm.pl - wszystkie motocykle na kategorię B w jednym miejscu

Sprawdź w historii zmian na koncie adwords czy odkąd masz spadek kliknięć na pewno nic nie było robione na koncie.

druga sprawa to porównaj okres po spadku ilości kliknięć z takim samym okresem przed spadkiem. Umożliwi Ci to ustawienie odpowiednio przedziałów czasowych i opcji porównaj.

Szukaj średnich pozycji - ich zmian

średnich kosztów za kliknięcie - i ich zmian

wyniku jakości - zmian

CTR - zmian

Ty nic nie zmieniałeś na koncie adwords, ale może konkurencja zmieniała i Twoja reklama nie jest już konkurencyjna.

Znam już przyczynę, wyjaśnienie prosto z Dublina: kampania w admobie jest z początku dodatkowo przez nich pompowana, mój spadek dodatkowo pokrył się z datą lekkich zmian w algorytmie admoba, no i dodatkowo dorzucili mi ograniczenia na reklamę ze względu na grafikę.

Wypasiony Katalog Stron Interentowych - PR4, moderowany, mocno linkowany, wpis tylko 50 groszy

125-ccm.pl - wszystkie motocykle na kategorię B w jednym miejscu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności