Skocz do zawartości

Pozycjonowanie strony z przekierowaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Mam do wypozycjonowania stronę adres.pl

Pomyślałem sobie, że zamiast pozycjonować stronę adres.pl, zrobie nową stronę, na której będzie przekierowanie do adres.pl, i to do tej nowej strony będę dodawać wszystkie linki.

W ten sposób powinna wypozycjonować się strona adres.pl, zamiast tej do której będą prowadziły linki.

Jak myślicie, czy takie pozycjonowanie przyniesie dobre efekty, nawet jeśli bezpośrednio do strony adres.pl nie będą prowadziły żadne linki...

Co o tym myślicie?

...

To ja dorzuce coś od siebie.

Otóż jakiś czas temu pobawiłem się z subdomenami (mam nieograniczoną ich ilość więc co się miały marnować :P)

Stworzyłem sobie subdomenę https://emerytura.eofe.info która była przekierowaniem na https://www.eofe.info/aktualnosci.html i pozycjonowałem ją na frazę system emerytalny, system emerytalny w Polsce, emerytura.

Wyniki możecie sami zobaczyć.

Wnioskuję, że lepsze efekty daje bezpośrednie linkowanie do strony a nie przez przekierowanie. Jednak efekty widać: strona https://www.eofe.info/aktualnosci.html pojawia się na zapytanie system emerytalny (niezbyt wysoko ale zawsze) ale śmiem twierdzić, że łatwiej wypozycjonować coś bezpośrednio jak już pisałem.

Oczywiście to tylko moje zdanie.

/edit:

Oczywiście dochodzi też inny problem :)

Jak postawimy jakąś stronę na takiej przekierowującej subdomenie to linki "przyklejają się" do niej a nie do starego adresu po przekierowaniu. Pytanie jak mocno ten ostatni poleci w wynikach na daną frazę...

Pokażę wam tylko systemy wymiany linków.

kruzyk.1.gif

Dodam jeszcze, że CHYBA (tak mi się wydaje po zaobserwowaniu paru stron) lepszym wyjściem jest postawić na subdomenie jakąś prostą stronę html ze słowami kluczowymi w treści, wypozycjonować ją (niekoniecznie na top1) i wtedy zrobić przekierowanie :) ale nie wiem czy ma to sens... po prostu widziałem parę takich akcji w Google gdzie wcześniej subdomena/inny adres przekierowujący nie zajmował rewelacyjnej pozycji (jakieś top8), a teraz strona, do której prowadzi przekierowanie zajmuje wysoką lokatę (top3).

kruzyk.1.gif

kruzyk... możliwe że G. linki zobaczył dopiero później i stąd te "opóźnienia", które wywołały efekt, że przekierowanie jest lepsze :)

Dodatkowo do tej nowej domeny mogły już prowadzić jakieś linki i siła się skumulowała.

Case study jak pozyskać więcej leadów

Ja bym to uznał za 2 osobne linki o podobnej (bo w gre wchodzą też inne czynniki) sile. A to, że na końcu prowadzą do tej samej strony to tylko+. IMHO oczywiście. :)

kruzyk.1.gif

Czesio pewnie nie bardzo... :( A czy Google się nie "zdenerwuje", że pod danym adresem są przekierowania co chwila na inne adresy? Albo, że raz jest przekierowanie a raz serwis pod danym adresem?

kruzyk.1.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności