Skocz do zawartości

Grupa 100 Wp-Kat By Netiv

akavsky

Rekomendowane odpowiedzi

Zapraszam do dodawania wpisów w nowej grupie katalogów opartych na wtyczce WP-Kat.

Katalogi są dość świeże, przez co na razie są delikatnie linkowane, aby nie przesadzić. Katalogów w sumie na chwilę obecną jest 100, ale do końca kwietnia / początku maja grupa powiększy się do 200 wp-katów.

Informacje na temat wpisów:

- opis minimum 500 znaków, maxymalnie 2000

- tytuł maxymalnie 100 znaków

- wpis można dodać do 2 kategorii

- można umieścić 1 link w opisie

Trochę info na temat katalogów:

- każdy posiada własny adres IP

- katalogi leżą na domenach .pl .com.pl .eu .net.pl

- część domen na których działają katalogi pochodzi z 2010-2011 roku

Ceny:

Multikod do 100 wp-kat 9,90PLN (na chwilę obecną przewiduję tylko 150 kodów w tej cenie)

Katalogowanie w grupie 100 wp-kat 15,90PLN

Ceny w niedługim czasie ulegną zwiększeniu, z uwagi na fakt, że pojawią się nowe katalogi.

Osoby zainteresowane katalogowaniem bądź zakupem multikodów do grupy zapraszam na moje aukcje:

https://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=26802985

Dla testu zostawiam 3 darmowe multikody:

9s7cktqq uqhe7c5w qjkgzfcf

Adres dodawarki : extralinki.com.pl/dodawarka

Częstujcie się :-)

@ Mamoczy - z którego kodu korzystałeś? Opis jest ustawiony na maxymalnie 2000 znaków. Jeżeli chodzi o linki video - na razie nie przewiduję zmian :)

Linków na nofollow nie będę zmieniał osobie, która nie poinformowała o zabraniu kodu. Po prostu wpis zostanie usunięty i tyle. Wypada poinformować o zabraniu danego kodu, aby ktoś inny nie tworzył wpisu jeżeli kodów już nie ma.

a nie zechce zaproponować jakiegoś podwajania kodów

Proponuję obniżyć cenę za multi do 2pln + zrobić promocję 3 w cenie 1.

Ta grupa to powstała charytatywnie? Że tak się zapytam... Na 200 wp-katów to tak lekko licząc potrzeba VPSa za około 1k rocznie + 200 domen, nawet za 10 to jest kolejne 2k, licek domyślam się, że za darmo też nie dostałeś, więc licząc nawet 10 za lickę to jest kolejne 2k, czyli mamy 5k wkładu i na niczym nie przyoszczędzisz. I teraz ceny multi:

5,82 patrząc na aukcję za sztukę (przy zakupie 10). Musiałbyś sprzedać 859 multikodów żeby wróciły się koszty, do tego trzeba doliczyć z miesiąc pracy albo i więcej przy takiej ilości multi (obsługa petentów, którzy wybrali niewłaściwą grupę, nie wiedzą jak dodać, dodali i chcą usunąć itd..). Przy dzisiejszej nagonce na katalogi jak sprzedasz 100 multi to będzie sukces, więc żeby odrobić te 100 multi ceny muszą być na poziomie 10x większym niż robisz to w tej chwili. Jakie zalety? Mniej pracy, większa moc katalogów - nie będą dojeżdżane przez gimbów a jak będą miały moc to normalnych kupców, którzy będą w stanie dać 25 groszy za wpis nie zabraknie (w tej chwili za wpis bierzesz 0,029 groszy) - spamów bym tym nie podlinkował, bo te linki i tak polecą prędzej czy później jak zorientujesz się w końcu, że dokładasz do interesu.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Witam.

Na chwilę obecną nie przewiduję więcej darmowych kodów.

@ blake

Moim zdaniem cena 10zł za multikod do 100 wp-katów jest odpowiednia. Gdy powstanie kolejna setka, cena ta oczywiście pójdzie w górę. Cena za jeden wpis to 10 groszy, nie tak jak piszesz jakieś ułamki grosza.

Z jednej strony te katalogi mają trochę zarobić na sprzedaży multikodów oraz katalogowaniu. Z drugiej strony musisz zwrócić też uwagę na fakt, że pomagają mi one w zdobywaniu linków do moich stron, które obecnie posiadam oraz stron klientów, które pozycjonuję. Czyli posiadane wp-katy oraz seokatalogi to część mojego zaplecza, które kosztuje, a to że sprzedaję kody do nich, aby zarobiły na swoje utrzymanie to coś złego? Nie muszę kupować dużej ilości kodów oraz usług u innych osób, gdyż staram się opierać jak najbardziej na moich stronach, a to jest kolejna zaleta posiadania tych katalogów. Rozumiem, że prowadzisz swoją grupę katalogów i może Ci przeszkadza, że sprzedaję usługi taniej i robię Ci konkurencję, ale nie powinieneś tutaj zagłębiać się w to, czy zarobię, ile zarobię itp :)

Widzę, że w ogóle nie zrozumiałeś o co mi chodziło, wyliczenia były z aukcji na allegro za 9,90 (kupując 10 sztuk 7 dostanę gratis), czyli 99 pln za 17 multi, poczekam aż będzie cała grupa gotowa (200) i wychodzi mi 99/17 = 5,82 za multi, 5,82/200 = 0,029 czyli niecałe 3 grosze za wpis. Ale tak jak pisałem szkoda kasy na teksty (chyba, że jest możliwość zamieszczania tekstów z mieszarki?).

może Ci przeszkadza, że sprzedaję usługi taniej i robię Ci konkurencję

Nie, nie przeszkadza mi :) ale za rok przeczytaj jeszcze raz to co napisałem wcześniej to będziesz wiedział o co mi chodziło.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Nie wiem czy WP-Katy maja taka mozliwosc, ale zrobilbym opcje wybierania paru kategorii różnie przypisywanych przez dodawarke, tak zeby po dodaniu nie było od razu widać jak czarne na białym, że wszystkie linki pochodza z 1 grupy katalogó

Kody -25% na hosting w biznes-host.pl

@mcmagik ~ maszyna jest tak głupia, jak jej użytkownik

• 2 tygodnie później...

Wydaje mi się, że w dodawarce nie ma takiej opcji. Jedynie ręcznie jak dodajesz do wp-katów to możesz wybrać sobie różne kategorie. Twój pomysł wydaje mi się dobry, bo pomogłoby to trochę "oszukać" Google ;) Na kwiecień planuję zmiany w moich grupach, pomyślę nad zmianą w dodawarce.

Witam,

Katalogów w sumie na chwilę obecną jest 100, ale do końca kwietnia / początku maja grupa powiększy się do 200 wp-katów.

kupiłem na Allegro kod do 100 WP-Kat, czy będzie możliwość dokupienia następnej setki i dodanie istniejącego w dodawarce projektu jak katalogów przybędzie?

Dziękuję, pozdrawiam

Grzegorz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności