Skocz do zawartości

Czy To Filtr Czy Spadek Pozycji

libra

Rekomendowane odpowiedzi

witam

Mam domenę 3 letnią, która ma kilkanaście podston, Od ponad 2 lat w topie. Wczoraj spadła główna i podstrony na 5,6 stronę w google.

Czy to filtr czy po prostu konkurencja poszła wyżej? Od 2 lat strona nie była linkowana. Linki które miała biegły tylko z katalogów.

Nie wiem czy ją linkować czy odpuścić...

Sprawdzałeś Google Webmaster Tools? Być może to działania ręczne na konkretne frazy. Przerabiałem to na jednej domenie pół roku temu, gdy konkurencja walnęła mi blasta (chyba) rumakiem :victory: . Poza filtrem na konkretne frazy strona miała dalej wizyty z innych.

P.S. Żeby otrzymać konkretną odpowiedź musisz podać trochę więcej informacji.

When you dream, there are no rules - people can fly, anything can happen.

Blog o modzie męskiej - emodini.pl

Filtr.

skąd wiesz że to filtr ? skoro koleś linkował z katalogów równie dobrze mogła paść grupa lub ktoś nie przedłużył domen lub błąd w narzędziu do sprawdzania pozycji ...itp, itd . Ciekawe ile ofert "sciągnięcia filtra" dostał na PW. .........

Libra - poczekaj do jutra, sprawdz pozycje na innym kompie ( moze ustawienia przeglądarki ) i dopiero siej zamieszanie ;)

Filtr.

skąd wiesz że to filtr ? skoro koleś linkował z katalogów równie dobrze mogła paść grupa lub ktoś nie przedłużył domen lub błąd w narzędziu do sprawdzania pozycji ...itp, itd . Ciekawe ile ofert "sciągnięcia filtra" dostał na PW. .........

Libra - poczekaj do jutra, sprawdz pozycje na innym kompie ( moze ustawienia przeglądarki ) i dopiero siej zamieszanie ;)

Nie dostałem na razie żadnych ofert odnośnie "ściągnięcia filtra". Po drugie, pozycje sprawdzałem na różnych kompach i przy różnych ustawieniach przeglądarki. Poza tym, widzę spadek odwiedzin w statystykach, miałem w dni robocze ok 180 - 200 wejść teraz mam 70 ...

Od ponad 2 lat w topie

ALE !!!

widzę spadek odwiedzin w statystykach, miałem w dni robocze ok 180 - 200 wejść teraz mam 70 ...

https://www.firstlevel.pl/ktora-pozycja-google-jest-najlepsza/

więc albo topów nie było jako takich , albo spadła jedna fraza i stąd takie róznice- nie twierdzę że filtra nie ma , ale jeszcze za szybko na panike

@up to by tylko potwierdzało moją teorię: filtr na konkretne frazy.

When you dream, there are no rules - people can fly, anything can happen.

Blog o modzie męskiej - emodini.pl

• 2 tygodnie później...

mam dokładnie tą samą sytuację tylko nie wiem za jakie grzechy - żadnych swl-i, przesadnego linkowania z katalogów

strona rypnęła jakoś w czerwu/lipcu i dalej jest nie powiem gdzie....

Przyczyny filtru nie leżą tylko w linkowaniu, chociaż jest to najczęstszy przypadek.

Ukrywanie treści, nienaturalne słowa kluczowe, strony zrobione pod roboty itd.

Pozdrawiam, Vanda
ogolne-tematy.pl

mam dokładnie tą samą sytuację tylko nie wiem za jakie grzechy - żadnych swl-i, przesadnego linkowania z katalogów

strona rypnęła jakoś w czerwu/lipcu i dalej jest nie powiem gdzie....

Ważne, że linkujesz, a czy przesadnie czy nie, to już algo sam ocenia, a do tego czynniki onsite i jak to się mówi, przyczyna filtra zawsze się dziś znajdzie ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności