Skocz do zawartości

Pozycjonowanie Strony Z Przekierowaniem

kaizen

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Sytuacja obecna:

- Strona X jest pozycjonowana na dane haslo

- Strona A ma przekierowanie 301 na Strone X

- Strona A ma domene skladajaca sie ze slow kluczowych na ktore Strona X jest pozycjonowana

I teraz pomysl jest taki zeby pozycjonowac jakos agresywniej domene A (wpadnie filtr to trudno).. i teraz sa dwie mozliwosci:

a) zrobic na stronie A jakas pojedyncza strone z podstawowymi informacjami i odeslaniem do strony X

B) zostawic przekierowanie 301 na strone X

Pytania:

- czy strona ktora ma tylko 301 ma szanse wpasc do top 10, czy musi byc jakis content?

- czy jak wpadnie filtr na strone A to strona X tez moze oberwac?

A moze jest jakies inne jeszcze rozwiazanie stosowane?

Pzdr

- czy strona ktora ma tylko 301 ma szanse wpasc do top 10, czy musi byc jakis content?

Jeżeli będzie miała 301 to będzie to jedynie domena, nie strona..

- czy jak wpadnie filtr na strone A to strona X tez moze oberwac?

Kiedyś 301 załatwiało się problem bana/filtra. Dziś.. poczytaj o pandach, pingwinach i reszcie domowej zagrody gugla.

pozycjonowac jakos agresywniej domene A

a) zrobic na stronie A jakas pojedyncza strone z podstawowymi informacjami i odeslaniem do strony X

i nagle zapleczówka będzie wyżej niż docelowa..

Myślę, że Twoja wiedza jest niestety znikoma i możesz sobie tym agresywnym pozycjonowaniem bardziej zaszkodzić jak pomóc.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

dzieki za odpowiedz ale za pomocna to ona nie jest :)

- domena/strona - skrot myslowy

- zapleczowka wyzej niz docelowa - to nie problem.. grunt ze moje i klient sie porusza w obrebie moich serwisow kierowany tam gdzie powinien

A co do mojej wiedzy, ba.. jest znikoma.. cudownie poczatkujaca.. i dzieki temu moge zadawac lame'owate pytania ;)

zapleczowka wyzej niz docelowa - to nie problem

to duży problem.. świat pełen jest podpierdalaczy a zapleczówka wystawiona na tacy.. dopowiedz sobie sam.. ;)

- domena/strona - skrot myslowy

powtórzę jeszcze raz - jak zrobisz 301 z X do A to pod X będzie tylko domena, nie strona. Nie da się zrobić R301 + content - albo rybki albo akwarium ;) R301 = domena, która przenosi i informuje odpowiednim kodem z serwera o permanentym przeniesieniu treści (strony) na nową domenę/lokalizację na stałe.

grunt ze moje i klient sie porusza w obrebie moich serwisow kierowany tam gdzie powinien

nie taki znowu grunt.. bo jak zapleczówka nie będzie zawierała konkretnej informacji, której poszukiwał pt. klient to może być (_|_) zbita a nie kierowanie w odpowiednie miejsce ;) no chyba, że zapleczówka wcale nie będzie zapleczówką ;)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

zapleczowka w tym kontekscie to nie jakis chamski katalog lub niewiadomo jaki crap.. tylko normalna strona zgodna z tym co jest na docelowej zawierajaca skondensowane informacje i odeslanie po wiecej do strony glownej.. wiec nawet jak bedzie wyzej to i tak przekieruje usera gdzie trzeba, a po*********c jej nie ma za co bo nic tam nie bedzie chamskiego.. jedyne ryzyko jest takie ze przez chamskie pozycjonowanie moze wpasc w filtr ale to mala strata.. pytania sa ciagle jakie zadalem na poczatku:

- czy domena przekierowujaca 301 (trzymajac sie juz nazewnictwa) moze wpasc do top 10?

- czy przez chamskie pozycjonowanie domeny moze ucierpiec docelowa strona do ktorej jest przekierowanie.

@kaizen doczytaj co dokładnie robi 301 - bez tej wiedzy mogę Ci tłumaczyć, tłumaczyć.. a Ty i tak nie zakumasz ;)

1/ Linkowana domena, która będzie miała 301 nie pojawi się w wynikach aczkolwiek teoretycznie powinna wzmacniać domenę, na którą 301 jest ustawione - kiedyś 301 było lekiem na bany, filtry itp. a dziś już nic nie jest oczywiste :)

2/ tak

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności