Skocz do zawartości

OnetKontekst vs AdSense

Lis

Rekomendowane odpowiedzi

Od 29.04 do dziś testowałem na swojej witrynie Drewno Zamiast Benzyny OnetKontekst. Wcześniej miałem na stronie Google AdSense, teraz zrobiłem test równoległy, tj. reklamy wyświetlały się raz z OK raz z AS.

Test ten kosztował mnie 100 PLN, bo eCPM w OK wyszedł mi ponad siedmiokrotnie niższy, niż w AS.

Nie stać mnie na dalsze testowanie. :)

2 tygodnie 100 zl

a wiec szybko liczymy

100/14 dni .....= 2,38 Dolca jezeli kliki w Polsce sa rzedu 0,1 0,2 dolca to masz cos kolo 10-13 klikow

moim zdaniem niezle

Używaj Cuilla i Hakii

No generalnie jestem zadowolony. Średniej krajowej z AdSense nie wyciągam, raczej jakiś zasiłek dla bezrobotnych. Ale i tak jest to znacznie lepsze, niż na OnetKontekście.

Na OK jest po prostu za mało reklam i za mała konkurencja. I myślę, że procent za mały (mnie zaoferowali 25%).

• 1 rok później...

Witam!

Nie chcę zakładać nowego wątku i pomyślałem że tutaj zadam swoje pytanie.

Czy jest taka możliwość aby na jednej stronie wyświetlać reklamy AdSense i OnetKontekst? Tzn. np na stronie głównej reklamy OnetKontekst a na forum Adsense?

Dziękuję za odpowiedź.

konkursy - prawdopodobnie najlepszy serwis z konkursami, codziennie nowości

samotny rodzic - masz dzieci, ale jesteś sam(a)? Zajrzyj i podziel się swoim doświadczeniem, obawami, rozczarowaniami, czy doświadczeniem zdobytym przy opiece nad dzieckiem bądź dziećmi

Czy jest taka możliwość aby na jednej stronie wyświetlać reklamy AdSense i OnetKontekst? Tzn. np na stronie głównej reklamy OnetKontekst a na forum Adsense?

Można to albo to wyświetlać.

Sęk w tym, aby nie wyświetlać razem AdSense i OnetKontekst na jednej stronie (podstronie).

na mojej witrynie onet zarabia znacznie wiecej niz google, obecnie jestem jeszcze w fazie testow, ale chyba zrezygnuje z adsense

wp nie spisal sie u mnie - te testy juz zakonczone

OK znacznie lepiej, to znaczy ile mniej więcej w skali ? 2-3x lepiej? :D

Po testach Lisa bliżej mi do powiedzenia że AK jest dużo bliżej AS niż OK, ale jeśli u Ciebie wychodzi inaczej to tym lepiej dla nas żeby 2 duze w Polsce konkurowały o strony ;)

Myśl i bogać się

jakies 3-4 razy wieksze zarobki w onecie niz w google - niedlugo bede testowal na innych stronkach

kartki sa dosc specyficzne, tam praktycznie nie ma tresci i WP sobie nie poradzil

klikalnosc w boksy onetu mniejsz niz w google, ale zarobki duzo wyzsze

w AS zaczyna mnie szlak trafiac (strona sezonowa - w swieta ma naprawde sopro odslon), ze im wiecej klikow tym cena za klika mniejsza, potrafi byc stawka za powiedzmy 200 klkow taka sama, jak w dni, gdy jest sporo odslon za 600, co najciekawsze caly czas przewijaja sie te same reklamy, wiec cos jest nie tak, gdy mijaja swieta sytuacja wraca do normy i "kliki" troszke drozeja

zreszta cena dolara tez zaczyna odgrywac kluczowa role

w onecie sa mniej wiecej na tym samym poziomie

w OK i Adsense troszeczke inaczej pokazuje staty jak pamietam.

Np. jezeli w Adsense umiescisz kod 250 x 250 = 3 jednostki reklamowe - pokazywac bedzie np. ctr 7% to nalezy to podzielic na 3 - wtedy mamy ctr 1 pola reklamowego a nie jednostki.

W Ak i chyba w OK pokazuje ctr pola reklamowego nie jednostki.

Co do Adsense - jak się dobrze filtruje tanich reklamodawców co mają stawki kilka groszy za klik można zarobić.

W OK i AK są troszkę lepsze stawki.

W OK i AK jak pamietam poziom udziału w zyskach jest w okolicach 40%+ w zależności od witryny.

Więc tak naprawde zyski zalezą od rodzaju witryny, czasy kiedy Ads górowało w zarobkach się mocno zmieniły.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności