Skocz do zawartości

Jak Się Zabrać Za Pozycjonowanie Zagranicznych Serwisów.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Posiadam pewny serwis X na domenie .com który oferuje pewną niszową usługę.

Również posiadam serwis Y .com który opisuje ofertę serwisu X. Jest on jednocześnie jego instrukcją obsługi.

Chcę przetłumaczyć serwis Y na 10 różnych języków, oraz potworzyć jego sobowtóry na regionalnych domenach (nl, be, it, au, hr itd.) oraz w miarę je na tyle wypozycjonować żeby chociaż w jakimś stopniu zaistniały w wyszukiwarce Google. Pozycjonowane frazy są bardzo niszowe i mało konkurencyjne. Póki co tworzę filmy na YouTube z key words zawartymi w tytule oraz opisie.

Czy jakaś dobra duszyczka podpowie mi jak powinienem się za to zabrać? Albo może ktoś doświadczony mógłby udzielić mi płatnej konsultacji jak to wszystko rozegrać?

Przeglądałem oferty pozycjonowania w danych krajach (Holandia, Portugalia, Hiszpania) to ceny są na poziomie 1 tys euro..

Jak już napisałem wcześniej, serwis jak i słowa kluczowe są bardzo niszowe, z małą (lub brakiem) konkurencji.

Pozdrawiam

"Adamie Słodowy" **** zrób serwisy które będą wręcz ociekać optymalizacją pod frazę kluczową a potem zacznij dodawać do katalogów owe serwisy ale wcześniej trochę poczytaj w temacie bo może się okazać , że coś przeoczyłeś lub źle na przykład oceniłeś konkurencyjność ;)

**** - dojrzalsi wiedzą o co kaman z tym Słodowym :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

)Anglojęzyczna wersja strony Y jest wypozycjonowana idealnie (top3), teraz właśnie tą ofertą chcę trafić do klientów którzy nie posługują się językiem Angielskim

Aaa! Źle zrozumiałem Twój post Beerbant!

Czyli mam przygotować artykuły w lokalnych językach w których będą zagnieżdżone słowa kluczowe, a następnie zacząć je dodawać katalogów w lokalnych serwisach?

Gdzie mogę znaleźć kompetentną osobę/firmę do wykonania tego typu rzeczy, lub kogoś kto odpłatnie by mi udzielił jakiś dokładniejszych konsultacji? (Jeżeli znasz się BDB na SEO, i byłbyś zainteresowany pomocą to proszę o kontakt za pomocą PW)

Jak już napisałem wcześniej, serwis jak i słowa kluczowe są bardzo niszowe, z małą (lub brakiem) konkurencji.

Jeżeli znasz się BDB na SEO, i byłbyś zainteresowany pomocą to proszę o kontakt za pomocą PW

rozrzut cenowy będzie tak wielki że i tak skończy się na ...............AdWords bo powazna firma Cię policzy kilka razy więcej niż najtańsza która najprawdopodobniej spier...ale i tak skorzystasz z jej oferty :)

A to może po prostu we własnym zakresie postawię kilka precli na bazie wordpress i przetłumaczę teksty z key words i będę je sam utrzymywał. Jak już powiedziałem konkurencji jest bardzo mało - kwestia tylko podbicia mojej pozycji w Google z top100 na chociaż top10-20.

Dlatego chciałbym skorzystać z konsultacji jakieś doświadczonej osoby która mogłaby mnie poprowadzić.

Wrzucanie jednakowego wpisu z linkiem na forach gdzie ludzie szukają "mojej oferty" to dobry pomysł? Powinno to jakoś podbić moją pozycje w Google?

Czyli mam przygotować artykuły w lokalnych językach w których będą zagnieżdżone słowa kluczowe, a następnie zacząć je dodawać katalogów w lokalnych serwisach?

Nie, masz zrobić serwisy w innych językach zoptymalizowane pod słowa i frazy kluczowe i je linkować. Artykuły możesz sobie pisać na darmowych platformach blogowych i linkować z nich do swoich serwisów . Jednocześnie poszukać blogów z podobną tematyką i komentować na nich posty (z linkiem do siebie jak się uda) ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Poczytaj trochę o tworzeniu zaplecza o dobrym w miarę bezpiecznym linkowaniu

Wszyscy mówią o tworzeniu zaplecza i wszyscy Ci wiedzą, że nie opłaca się go robić...Odpuść sobie stawianie zaplecza, bo to niepotrzebny wydatek.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

@mmr88

Masz rację i nie masz racji :)

Stawianie zaplecza przez osobę "zieloną" jest dla niej doskonałą nauką podstaw w wielu tematach jednocześnie.

I tak od razu sobie kuku nie zrobi.

M

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Wszyscy mówią o tworzeniu zaplecza i wszyscy Ci wiedzą, że nie opłaca się go robić...Odpuść sobie stawianie zaplecza, bo to niepotrzebny wydatek.

Ja stawiam takie zaplecze, które zarabia na siebie i do tego pozycjonuje Klientów. Nie ma nic w tym trudnego. Stawiasz chociażby MFA, CPA itp. pod tematykę Klienta i pozycjonujesz takie serwisy aby zarabiały na siebie. Kwestia wydania tylko kasy na domenę i teksty + pozycjonowanie - ale to robi się automatami i nic nie kosztuje (nie liczę czasu, hostingów, narzędzi, list itp. bo takie rzeczy się po prostu ma :))

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Ja stawiam takie zaplecze, które zarabia na siebie i do tego pozycjonuje Klientów

obawiam się że @mariuszd ma innych klientów którzy najprawdopodobniej nie będą zainteresowani skorzystaniem z jego zaplecza i tym samym nie interesuje go "co Ty robisz" :)

Ja stawiam takie zaplecze, które zarabia na siebie i do tego pozycjonuje Klientów. Nie ma nic w tym trudnego. Stawiasz chociażby MFA, CPA itp. pod tematykę Klienta i pozycjonujesz takie serwisy aby zarabiały na siebie. Kwestia wydania tylko kasy na domenę i teksty + pozycjonowanie - ale to robi się automatami i nic nie kosztuje (nie liczę czasu, hostingów, narzędzi, list itp. bo takie rzeczy się po prostu ma :))

Też tak robię, jak już mam stawiać zaplecza na domenach, to raczej zawsze to obmyślam pod kątem Adsense. Ale widać, że pytanie zadaje osoba zielona w temacie.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Więc tak,

Postanowiłem zlecić stworzenie kilku artykułów przez copy-writerów w danych krajach, a potem na ich podstawie potworzyć zaplecza z czyjąś pomocą + filmy na youtube + plus komentarze na forach gdzie poruszają problem który rozwiąże moja oferta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności