Skocz do zawartości

Pingowanie

neeon

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie i Panie proszę o opinie w sprawie :
Zastanawiam się nad podpięciem skryptu pingującego pod jedną ze stron

pingowane miałyby być:
- wszystkie nowe podstrony
- nowe wyniki szukania generowane przez użytkowników

Szacuję że w takim przypadku będzie kilkadziesiąt tysięcy pingów dziennie i nie wiem za bardzo jak to się ma do dzisiejszej polityki google , w sensie czy czasem nie zaszkodzę stronie przez przypadek

pingowane miałyby być:
- wszystkie nowe podstrony
TAK lub dodatkowo te które nie są zindeksowane.

nowe wyniki szukania generowane przez użytkowników
Indeksowanie wyników wyszukiwania jest "niedozwolone" przez Google

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

dzięki za opinie , może ktoś coś jeszcze doradzić ?

@novum pisze , jak będzie dużo pingów to google je oleje , zstanawia mnie to.

Pingów będzie dużo ale każdy do nowej podstrony , pingi nie będę powtarzana w obrębie danej podstrony.

Ewentualnie jaka jest dla was przyzwoita licza pingów dziennie ?

• 2 tygodnie później...

A co z profilami, ogłoszeniami, kontami np. w pkt itp. czy to wszystko też warto pingować?

I jeszcze jedno, czytałem gdzieś, że warto nowe strony (nie wiem jak to się ma to wymienionych przeze mnie) warto otwierać za pomocą wszelkiej maści narzędzi seo pinieważ wówczas one tworzą linka, który z kolei jest powielany, a G sie tym karmi. Jakoś tak tam było. Czy to ma równiez odniesienie to takich pojedyńczych stronek z profili, ogłoszeń itp?

takie narzędzia analizują raczej domeny niż konkretne podstrony więc nie bardzo. Poza tym to się automatycznie tworzy a nie włażąc na każdą z osobna.

Integracja Sensoryczna | Góra Kalwaria | Integracja Sensoryczna Piaseczno

"Mam wielką łatwość w mówieniu innym co mają robić" - król Julian

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności