Skocz do zawartości

Błąd w Katalogu mini.otwarty.pl Warning:...

kruzyk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam problem z moim katalogiem https://link-directory.eofe.info.

Otóż na każdej podtronie (łącznie z PA) tam gdzie pokazywać powinny się wpisy do katalogu (informacje o wpisanych stronach - kategorie i podkategorie są widoczne) pojawiają się błędy typu:

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/eofe/public_html/link-directory/otwarty_disp/home.php on line 136

Czym to jest spowodowane?

Myślałem, że może coś w plikach pomieszałem, ale wgrałem backup'a i nadal problem istnieje.

Czyżby coś z moją bazą? Jak to naprawić?

Proszę o pomoc :)

Pokażę wam tylko systemy wymiany linków.

kruzyk.1.gif

Czym to jest spowodowane?
Najprawdopodobniej funkcja foreach nie dostaje danych tablicowych do iteracji. Uzupełnij kategorię wpisem i zobacz czy będzie tak samo.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Ale ten katalog ma prawie 1000 wpisów :/

Wcześniej wszystko było OK.

Ale jak napisałeś - dodałem nową stronę i nic. Dalej to samo...

A

mysql_fetch_assoc():

?

kruzyk.1.gif

Pytasz czym jest to spowodowane:Invalid argument supplied for foreach() .
# jest spowodowane brakiem danych tablicowych do iteracji. A dlaczego tak jest to ci nie powiem bo nie widzę całości... Widocznie coś jest nie tak z pobieraniem danych z bazy. Sprawdź czy w adminie tego katalogu masz dane.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Otóż na każdej podtronie (łącznie z PA) tam gdzie pokazywać powinny się wpisy do katalogu (informacje o wpisanych stronach - kategorie i podkategorie są widoczne) pojawiają się błędy typu:

Niestety w Panelu Admina (katalogu) są te same błędy i nie widać wpisów. Co ciekawe skrypt liczący wpisy pokazuje ich liczbę na ponad 900 (jak było wcześniej...) a w PHPMyAdmin'nie przy próbie wejścia do tabeli wpisy (katalog mini) pokazuje się:

Can't open file: 'link_dir_eofewpisy.MYI' (errno: 145)

Error

SQL-query : 

SHOW KEYS FROM `link_dir_eofewpisy`

MySQL said:
#1016 - Can't open file: 'link_dir_eofewpisy.MYI' (errno: 145) 

kruzyk.1.gif

OK już naprawiłem :)

Zobaczyłem, że ta tabela w strukturze jest zaznaczona jako in use. Optymalizacja tabeli zakończyła się niepowodzeniem, ale naprawa pomogła.

Pytanie tylko czemu tak się dzieje? Czemu tabela jest w użyciu? W MySQLu nic nie grzebałem ostatnio...

kruzyk.1.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności