Skocz do zawartości

Od Czego Zacząć?

bojownik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałem zapytać co robić obecnie, aby promować stronę.

Mam na myśli pozycjonowanie, czy coś takiego jeszcze istnieje?

Skąd czerpać linki? Katalogi i precle, czy są jeszcze skuteczne?

Czym oprócz optymalizacji strony można się jeszcze zainteresować?

Tak wiem, jest o tym całe forum, i na bieżąco je czytam od wielu lat.

Wszystko się jednak zmienia, a tępo zmian sprawia, że ciężko być na topie [albo w TOP-ie :) ]

Postaw prostą stronkę w temacie jaki Cię interesuje i powoli zdobywaj linki. Na temat ich źródeł napisano trochę i nie są to tylko te wymienione przez Ciebie :)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Dzięki chłopaki.

A skąd bierzecie pomysły na nowe miejscówki? :)

Ps. Tak dużo rozbieżności w poszczególnych odpowiedziach forumowiczów dotyczących sposobów pozycjonowania. Tego co działa a co nie. Chyba życia by brakło i kasy na to, aby wszystko przetestować :) a jak już myślisz, że odkryłeś sekret - "Amerykę" - Następuje zmiana w algortymie i na nowo trzeba rewidować poglądy. To właśnie miałem na myśli pisząc pierwszego posta :).

@up, właśnie po to by mieć aktualną wiedzę a nie opierać się na spekulacjach wykonuje się testy ;)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Następuje zmiana w algortymie i na nowo trzeba rewidować poglądy.

To nie tak jest.

W zasadzie nic się nie zmieniło w pozycjonowaniu, cały czas link jest najważniejszy. Google przymieża do odejścia od linków ale narazie jest po staremu.

Koncentracha na zdobywaniu linkòw w dobrych miejscówkach yo podstawa. Dobre, mam na myśli nie zaspamowanr, nie zafiltrowane, nie oflagowane itp.

Chociaż z zafitrowanych i zaspamowanych witryn też można wyciągnąć korzyści. ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Wszystko zależy od tego jaką stronę pozycjonujesz, ryzyka jakie chcesz podjąć itd. Raczej nikt Ci nie "sprzeda" skutecznej metody oszukiwania Googla bo takich tajemnic się strzeże.

Na pewno na początku pomoże optymalizacja strony pod dane słowa pozycjonowane. Jeżeli masz na stronie dwa słowa na krzyż to linkowanie g... Ci pomoże. Linki się liczą i będą się liczyły ale teraz jeszcze bardziej należy patrzeć na jakość, a nie na ilość. Najlepiej zacząć od katalogów takich jak Onet, WP itp. Google miejsca, Zumi, katalogi branżowe, lokalne jeżeli działasz lokalnie. Należy unikać dużej ilości słów kluczowych w anchorach linków.

Prawda jest taka, że pozycjonować możesz katalogami, preclami, linkami z forów, blogami na darmowych platformach, linkami z serwisów społecznościowych, własnym zapleczem, czyli duża rozbieżność i możliwości spore. Ja w katalogach nie umieszczam już tylko samych anachorów w postaci pozycjonowanej frazy, w 90% jest to łączenie brandu z frazą lub jej odmianą. Z precli, serwisów społecznościowych linkuje samym url-em. Na darmowych blogach, zapleczu własnym i na forach linkuje - 30% - frazy pozycjonowane, 30% odmienione frazy pozycjonowane, 30% - brand + frazy pozycjonowane (ew. odmienione frazy) 10% to same url-e. Jak potrzeba to wspieram sie deliktanie SWL-em stałym, podlinkowuje te linki SWL-em rotacyjnym. Pozostałe linki powolutku linkuje komentarzami i preclami. Do własnego zaplecza mam osobiste spamstrony, które ładnie podlinkowują wpisy i jest git.

Ważna jest także optymalizcja strony docelowej. Strona dobrze zoptymalizowana to połowa sukcesu obecnie, a resztę robi odpwiednia strategia pozycjonowania. Trzeba skupić sie na contencie strony docelowej oraz na własnych zapleczówkach i blogach. Wtedy przy stronach budowanych nie tylko do spamowania,a tworzonych dla człowieka jest kolejny zysk w postaci odwiedzin strony docelowej już z zapleczówek. Jakość takiego linku także nie jest bez znaczenia.

Pozdrawiam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności