Skocz do zawartości

Nowe Opcje Filtrowania W Alertach Google

michal

Rekomendowane odpowiedzi

Może nie głupie, ale ja osobiście nigdy nie korzystałem...

To działa na zasadzie, że w serpach ukazuje się info o czymś i ty dostajesz email?

Jak głęboko wyświetlane są alerty? Z takich nowych stron również czy tylko z większych, na których info się pojawi?

A jak można wykorzystać alerty w pozycjonowaniu?

Możliwości wykorzystania alertów jest bardzo dużo. Może to być prosty monitoring sieci (nie może konkurować z np. Brand24, ale niemniej jest przydatne.

W pozycjonowaniu np. po to aby znaleźć wzmianki o pozycjonowanym serwisie po czym można je lekko podlinkować :).

Jak głęboko wyświetlane są alerty?

Tego nie wiem na 100%, ale z top100 przychodzą.

W supporcie Google na temat alertów jest napisane:

Ustawienie „Ilość” określa liczbę wyników umieszczanych w każdym alercie. Przy ustawieniu domyślnym („Tylko najlepsze wyniki”) wyniki w Alertach Google są filtrowane pod kątem wysokiej jakości oraz trafności w odniesieniu do zapytania. Po wybraniu opcji „Wszystkie wyniki” będziesz otrzymywać wszystkie wyniki znalezione w Alertach Google dla wyszukiwanych słów, bez filtrowania w celu usunięcia wyników o niskiej jakości i mniej trafnych.

Dzięki za odpowiedź, będę testował :)

Możliwości wykorzystania alertów jest bardzo dużo. Może to być prosty monitoring sieci (nie może konkurować z np. Brand24, ale niemniej jest przydatne.
W pozycjonowaniu np. po to aby znaleźć wzmianki o pozycjonowanym serwisie po czym można je lekko podlinkować .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności