Skocz do zawartości

Prefix Www - Linkowanie

rafi85

Rekomendowane odpowiedzi

a jeżeli moja strona ma fraze TOP 1 z www a dwie inne interesujące mnie frazy w TOP 15 bez www ?

Nie wiem czego się teraz trzymać :)

Najlepiej zrobić przekierowanie 301 na jedną z wersji. Niedobrze mieć dwie wersje w indeksie. Po przekierowaniu linki z jednej wersji przechodzą na drugą,

Mozna mieszać linki z www i bez www ?
Teoretycznie zwiększało by to ich "naturalność" :hmmm:

Tak, czy inaczej ważne jest by na domenie było ustawione przekierowanie.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Witam

Podepnę się tu na chwilkę. Mam taką sytuację: w webmasterze widzę, iż preferowana domena jest z "www". Niestety zacząłem ja linkować jakiś czas temu w wersji "bez www". Zauważyłem, iż wyniku ładnie skoczyły do TOP 20. Niestety po sprawdzeniu okazało, się iż pozycjonuje się tylko domena "bez www" natomiast "z www" jest poza TOP 100.

Poza tym Majestic czy Ahrefs pokazują inne Backlinki dla "www" i "bez www"

Bardzo proszę o pomoc, i wskazówki co w takiej sytuacji zrobić. Czy np gdybym w tej chwili w GWT przestawił na opcję "nie preferowanej domeny" to sytuacja by się unormowała, tzn Majestic czy Ahrefs zaczął by pokazywać wspólne backilnki i czy siła tych że jeszcze korzystniej by wpłynęła na pozycje? Zaznaczę, iż spora cześć linków w wersji z www była dodana już dawno temu tylko w 90 % dla fraz brandowych.

Maciej

Witam

Podepnę się tu na chwilkę. Mam taką sytuację: w webmasterze widzę, iż preferowana domena jest z "www". Niestety zacząłem ja linkować jakiś czas temu w wersji "bez www". Zauważyłem, iż wyniku ładnie skoczyły do TOP 20. Niestety po sprawdzeniu okazało, się iż pozycjonuje się tylko domena "bez www" natomiast "z www" jest poza TOP 100.

Poza tym Majestic czy Ahrefs pokazują inne Backlinki dla "www" i "bez www"

Bardzo proszę o pomoc, i wskazówki co w takiej sytuacji zrobić. Czy np gdybym w tej chwili w GWT przestawił na opcję "nie preferowanej domeny" to sytuacja by się unormowała, tzn Majestic czy Ahrefs zaczął by pokazywać wspólne backilnki i czy siła tych że jeszcze korzystniej by wpłynęła na pozycje? Zaznaczę, iż spora cześć linków w wersji z www była dodana już dawno temu tylko w 90 % dla fraz brandowych.

Maciej

Wystarczy aby było przekierowanie 301 jednej wersji na drugą i sprawa załatwiona.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności