Skocz do zawartości

Strona Za 49 Mil Zł

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

"Prawda jest taka, że każdy z tych wniosków automatycznie staje się podejrzanym o wyłudzenie świadczenia. Bo kto zna bezdomnego z tabletem z modułem 3G lub smartfonem z dostępem do internetu?" - komentuje dla Dziennika pracownik pomocy społecznej, który pragnie zachować anonimowość.

Bardzo często zimą w łodzkiej manufakturze w siedzibie playa siedział sobie bezdomny/żul przy tablecie i coś tam obczajał, może właśnie próbował sobie wyrobić podpis elektroniczny :)

Być może za jakiś czas podzielisz jego los - nie ma się z czego tutaj cieszyć.

Gdzieś czytałem, czy słyszałem, że dla wielu osób bezdomność jest czymś normalnym(taki mają styl życia). Wielu z nich nie potrafi żyć w przytułkach i wolą po prostu być na ulicy.

Są różne zboczenia, ale przypuszczam że zdecydowana większość bezdomnych chciałaby żyć normalnie.

Wracając do tematu - jest to kolejny przykład na to jak w naszym kraju bogacą się "elity". Takich przykładów jest bardzo wiele i świadczą one jedynie o słabości tego systemu.

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Kiedyś o tym pisałem. U nas nie ma dziury budżetowej, nie ma żadnych problwemów finansowych. Jedyny problem to rządzący, którzy przepuszczają pieniądze. Takie rzeczy się dzieją codziennie - od przetargu na malowanie ścian w państwowej instytucji po zakup sprzętu wojskowego.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Należy spojrzeć na to globalnie. Pieniądze z dotacji trafiły z powrotem do Polski. Zasilą rynek Polski. Inaczej dotacja wróciłaby do kiesy unii. Jest pozytyw. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

W czem problem, że to Oni a nie My?

problem w tym, że to nie za prywatne pieniędzy. Policz sobie ile kontenerów mieszkalnych można by było kupić za 96 baniek. Cena jednej noclegowni na 50-60 zł to ok 1 mln brutto - było by ok 100 nowych noclegowni w Polsce. A bezdomni w 99,99 % nie maja dostępu do internetu ten portal im jak umarłemu kadzidło. Po trzecie aby ruszcy taki przetarg na 100 baniek, to trzeba mieć ogromne plecy, takie które zapewniają bezpieczeństwo w każdej opcji politycznej. Chyba ze spółka miała słupa a ekipa co pociągała za sznurki już gdzieś w ciepłych krajach.

Wiec odpowiadając na Twoje pytanie, nie nie żałuje ze to nie ja :D

Pieniądze z dotacji trafiły z powrotem do Polski

Nie, "do Polski" trafi bardzo mała ich część

Jest pozytyw

Doopa nie pozytyw , pozytywem byłoby gdyby kasa poszła na kontenery mieszkalne i na reorganizację burdelu urzędniczego oraz obsługę sądów i innych instytucji które rozliczyły by imiennie za rozdawanie (czytaj zmarnotrawienie kasy naszej kasy)

Pokutuje dalej przekonanie, że ta kasa jest "państwowa" czy "unijna" a więc niczyja a to gó**o prawda bo dzięki takiemu "rozdawnictwu" z roku na rok wzrastają podatki , bo ktoś te kasę musi zwrócić a z nieba się nie bierze.

Państwo nie posiada własnych pieniędzy, biurwy rządowe nie rozdzielają własnych pieniędzy, to jest kasa zabrana ode mnie, od Ciebie i od innych, z tego też niewielu zdaje sobie sprawę.

Tutaj macie efekty współpracy na linii dotacje europejskie - polscy urzędnicy - beneficjenci dotacji

10006229_1395243877415985_1840226725_n.j

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

ja bym im zrobił za milon

to czemu nie zrobiłeś? za cieńki w uszach? w przetargach publicznych głównym kryterium jest cena (tzw. 100% cena).. więc spełniając wszystkie kryteria zawarte w SIWZ oraz oferując najniższą cenę (o 48 baniek taniej) masz przetarg w kabzie..

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

przegięcie pały, w końcu bezdomni nic innego nie robią tylko serfują w sieci, taki portal ogrzeje ich w zimę i zapewne nakarmi ciepłym posiłkiem.

Tak robi się SIWZ aby spełniało go bardzo mało oferentów, np warunek że zrobiłeś podobny portal za minimum 40 baniek, więc startują tylko swoi, reszta dostaje odpał, jako tkz pomoc w wykonaniu

@up wiem, jak są pisane SIWZy ;) dlatego napisałem, że XANN za cieńki w uszach ;) i to nie miało go obrazić tylko pokazać, że nie ma tzw. pleców ;)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności