Skocz do zawartości

Różne Linki W Witrynie Do Tej Samej Strony A Seo.

loki81

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Sprawa wygląda tak. Używając joomli mam zamiar zrobić stronę o wydarzeniach sportowych. Chciałem wykorzystać do tego jakiś komponent stworzony do zarządzania wydarzeniami. Jednak co mnie zastanowiło to to że każde jedno wydarzenie ma finalnie różne adresy internetowe, które zależą od tego skąd prowadzi link.

Czyli poniżej przykład.

Jedna strona wydarzenia w tym przypadku "1-sensation-white.html" ma różne adresy.

list-events/list-categories/event/1-sensation-white.html

list-events/list-locations/event/1-sensation-white.html

events-map/event/1-sensation-white.html

events-calendar/event/1-sensation-white.html

list-events/event/1-sensation-white.html

Czy to aby nie wpływa ujemnie na SEO?

Dziękuję.

Wpływa ujemnie

A tak nawiasem mówiąc to nie są "różne linki prowadzące do tej samej strony" tylko ta sama strona pod różnymi adresami ...

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

A jak bardzo ujemnie? Bo problem jest taki że nie ma komponentu który by miał tą sprawę uregulowaną. Wszystkie tworzą jedną stronę pod różnymi adresami. No dobra tylko Jomsocial tworzy adresy prawidłowo, ale ten komponent ma mnóstwo innych fukcji (nie tylko wydarzenia) które nie są mi do niczego potrzebne. To tak jak strzelać do komara z armaty.

Tak masz rację źle napisałem w tytule. Czy jakiś admin może to zmienić?

Na tyle ujemnie, że dla robota wyszukiwarki będzie cholernie trudno ustalić jaka strona o jakim adresie jest "najważniejsza" dla "1-sensation-white.html" .

Z joomli dawno już "wypadłem" ale może jest jakiś dodatek ustawiający kanoniczność adresów który można by wykorzystać ?

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności