Skocz do zawartości

Zmiana Motywu - Lecą Pozycje

wojzak

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, prowadzę bloga na WP tematyka kulinarna, średnio dziennie miałem ok. 2 000 odwiedzin,
Kilka dni temu zmieniłem skórkę na Hueman i praktycznie wszystkie pozycje lecą w dół a z 2 tysięcy dziennie wchodzi około 900 - 800 osób i spada.

Jakaś przyczyna? Szansa powrotu pozycji? Zmienić skórę na poprzednią?

Jakieś pomysły?

Strona o której mowa znajdziecie u mnie w stopce

pozdrawiam.

Jakaś przyczyna?
Taka zmiana może być przyczyną jeśli obecna "skórka" jest w oczach Google gorsza, ale musiała by mieć zdecydowanie inną budowę oraz linkowanie wewnętrzne. Jeśli zmiana jest stricte kosmetyczna i opera się na wyglądzie CSS, a nie radykalnym zmianie kodu i linkowania nie miało to wpływu.

Proponuję przeanalizować, czyli dokonać audyt dla tych dwóch "skórek".

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Kilka dni temu zmieniłem skórkę na Hueman i praktycznie wszystkie pozycje lecą w dół a z 2 tysięcy dziennie wchodzi około 900 - 800 osób i spada.

(...)

Jakieś pomysły?

Poważnym zmianom na stronie towarzyszą spadki pozycji. To normalne (przynajmniej u mnie) do kilkunastu dni wszystko wróci do normy o ile nie zmieniałeś adresów, tytułów itd. a tylko skórkę.

Jeśli po dłuższym czasie problem się utrzyma wtedy możesz analizować sytuację.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Jakaś przyczyna?

Taka zmiana może być przyczyną jeśli obecna "skórka" jest w oczach Google gorsza, ale musiała by mieć zdecydowanie inną budowę oraz linkowanie wewnętrzne. Jeśli zmiana jest stricte kosmetyczna i opera się na wyglądzie CSS, a nie radykalnym zmianie kodu i linkowania nie miało to wpływu.

Proponuję przeanalizować, czyli dokonać audyt dla tych dwóch "skórek".

Zmiana frontendu za pomocą CSS nie ma wpływu na pozycjonowanie (przynajmniej z moich obserwacji). Z pewnością masz nowy motyw i zmienił się kod i być może linkowanie wewnętrzne :)

A zmieniając temat skusiłem się i zrobiłem dzisiaj gnocchi dyniowe, z przepisu na Twojej stronie i powiem, że super wyszły :)

Nie napisałeś ile trwa ten spadek ....

Na stronce firmowej ostatnio poprawiałem <h1> i <h2> i przez 3 dni pozycje zwariowały, a później wróciły tam gdzie ich miejsce. Nawet śmieszna zmiania potrafi przez dzień dwa narobić stresu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności