Skocz do zawartości

Cała Strona Poleciała Za Jeden Gościnny Wpis

michal

Rekomendowane odpowiedzi

Widzieliście już to?

https://searchengineland.com/guest-post-google-penalty-187707

W skrócie sprawa wygląda tak: Google nałożyło działania ręczne na całą witrynę za gościnny wpis na blogu, który uznali za nietematyczny.
Wpis został opublikowany 9 miesięcy przed ogłoszeniem nowej polityki Google o gościnnych wpisach.
No ale cóż, link to link a każdy link jest zły..

tzreba nawalać linkami lub wcale, przynajmniej później wiesz za co zostałeś ukarany a do czasu podjęcia działań odcinasz kupony

Otóż to, z tym że ciężko to robić dla stron firmowych czy domen, które mają jakąś wartość. A tu można dostać filtr za coś co się zrobiło kilka lat wcześniej. Tu jednak wyraźnie jest kara nałożona na całą domenę za jeden wpis, ale to dalego, że:

normalka "prawo" g. zawsze działa wstecz..

Przecież oni (Google) prowadzą świadomie do wzbudzenia strachu w każdym kto chce się pozycjonować lub tworzyć linki pozycjonujące. Strachu przed popadnięciem w niebyt. Stąd też nigdy google nie udzielilo się, gdy niektórzy błędnie nazywali black hat nielegalnymi metodami. Im to na rękę, że ktoś kto takie brednie przeczyta będzie się bał... nielegalne... to jakiś paragraf pewnie na to jest...

Niedawno było pytanie o to jak czy wewnątrz strony linkować moneykeywords czy może ostrożnie z tym, by nie nadepnąć google na palec.

Sami pozycjonerzy dali się stopniowo zapędzić jak stado baranów do zagrody a teraz to już dożynanie stada. Tych co to sie zorientowali, że są w zagrodzie, w które są jeszcze dziury... ale jednej owcy nie żal... grunt, że większość stada leży.

Rozmawiałem z seowcem z Niemiec. Sam zaczął ostatnio klientom proponować przejście na adwords by pociągnąć jeszcze chwile jakąś prowizje i ucieka do innej branży szykując grunt pod nogami. I tak zostaną konsultanci telefoniczni "pomagający" założyć kampanię po 5 (waluta dowolna do podstawienia) za klik.

Big G zauważyło już dawno, że nie ma granić absurdu, który wypowie a nie zostanie on wyśmiany. Każdą bzdurę podaje sobie świat SEO dalej i próbuje sam sobie tłumaczyć co autor miał na myśli.. Przypowiastka o tym, jak Matt wypowiadał się na temat zdolności google do rozpoznania czy link jest za friko czy za ferrari dobitnie o tym świadczy.

Enigmatyczne filtr za nienaturalne linki, które znajdź sam to usprawiedliwienie wszystkich niegodziwości, do których sie posuwają. Zresztą na końcu będą posuwać sami siebie - każdy kolos znajdzie swojego Dawida:)

Otóż to, z tym że ciężko to robić dla stron firmowych

niestety od dawna, w ten sposób googlarze promują pewien typ działań. Szybkie stronki na szybko w top, posiedzieć trochę - co z tego, że wypadną - taka praca. Wystarczy tylko powtarzać działania.

Google się cieszy, że 'idealnie' zwalcza 'szybko' spam.......

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

To jeszcze raz pokazuje tylko to, że tzreba nawalać linkami lub wcale, przynajmniej później wiesz za co zostałeś ukarany a do czasu podjęcia działań odcinasz kupony.

Za nic nierobienie też masz karę, jesteś w czarnej ... i o tyle jest to dotkliwsze, bo nawalając masz szansę dość długo popatrzeć na słoneczko zanim Cię algo czy mod spuści do czarnej ... :]

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Google jest jak polityka USA, z jednej strony obiecują z drugiej nakładają sankcję i wizy oraz traktują Polskę jak ciemną (_I_), ja wam panowie życzę sukcesu, bo wierzę iż pr

awie 40 milionowy kraj nie licząc emigracji w końcu bądź co bądź wyvciupcia w jakiś sposób cwaniaków z zza oceanu na pytanie czy używam przeglądarki Google odpowiem NIE, kiedyś gdzieś tam dzięki panu Maxowi podziałałem na osobistym sprzęcie Yandexem i do dziś na nim fruwam nie mam biznesu ani wygórowanych oczekiwań (ale liczba reklam czy innych takich to masakra)

Pozdro

To jak z piwem zawsze wypije to co polskie czy nawet europejskie niż jakieś przereklamowane siki z USA, niestety w moim otoczeniu wiekszość persona non grata zatrzymała się na etapie tego co się im samo zainstaluje, kiedyś pytałem się właśnie o Yandexa i usłyszałem "co to?"{ (jeden z przedmiotów czy tam tematów to wykorzystanie potencjału internetu oraz szukanie alternatywnych rozwiązań), pewnie sam bym latał na tym co mi daje oryginalny windows (jak kiedyś wierzyłem w bóstwo IE)

Wy macie za małą siłę przebicie na tak za*******m rynku i tyle ;)

(mam inżyniera ZiP, jestem TempY w Seo, ale mówię co widzę)

Czasem myślę, iż się was inne kraje czy korporację boją (jak rynku wschodniego) no ale ja nic nie wiem

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

albo goście napisali kontrowersyjny i nieprawdziwy wpis

Też możliwe :) , ale myślę, że takie coś mogło się zdarzyć. w końcu w Googlu pracują różni ludzie, ktoś chciał być bardziej gorliwy od samego Matta. Druga teoria to zrobiono to świadomie aby poszła fama - jak takie wpisy są szkodliwe - skoro oni dostali karę za jeden, a my mamy np. 20 takich wpisów to my musimy tego zaprzestać.

nie oszukujmy się . Terminologia "wpisy gościnne" powstała właśnie po to żeby wpływać na pozycję strony w google . Właściciele stron i blogów znaleźli źródło dodatkowego dochodu smiejąc się google prosto w oczy i zamieniając termin "płatna sprzedaż linków" na "wpisy gościnne". Żaden szanujący się bloger lub szanująca się strona nie pozwoli na wpis z innej kategorii bo to nie jest tematyką strony/bloga. Tym bardziej że wiele serwisów oferowało/oferuje "publikację z linkiem" za $ . Proceder ten stał się wielce korzystny przede wszystkim dla pośredników ( oferującym 10 $ za wpis ( PR4 ) i sprzedającym takie wpisy za prawie 40 $- dostałem taką ofertę!! )- którym nie zalezy na wartości żadnej ze stron a jedynie na kasie. Jak by się wykazali większą pracowitością to nie rzucało by się tak to w oczy. Proceder ten stał się tym bardziej wkur...cy że ludzie kupowali/ją spadające domeny i stawiają serwisy z "PR" wciskając kity kupcom o "wartościowym serwisie z PR". Ja nikogo nie żałuję

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności