Skocz do zawartości

Jednodniowe Spadki Wszystkich Fraz

Rekomendowane odpowiedzi

Pozycjonuję pewną stronę od jakiegoś czasu. Z pozycji jestem zadowolony, wszystkie frazy w top10 i długo czas stabilnie się utrzymywały. Od jakiegoś czasu jednak dzieją się dziwne niewytłumaczalne dla mnie rzeczy, a konkrenie jednosniowe spadki wszystkich fraz i to od 10 do prawie 200 pozycji w dół. Wszystkie spadają w tym samym momencie. Po dniu spadku wszystko wraca do normy i tak co jakiś czas, mam wrażenie cyklicznie.

W narzędziach dla webmasterów nie ma żadnych komunikatów.

Daję jeden wykres pozycji, jak to wygląda.

Czy ktoś się z tym spotkał? Czekam na Wasze odpowiedzi.

53ef9130f7844a15.jpg

Projektowanie stron www PROPERART | Potrzebujesz logo dla firmy? Tworzymy ciekawe projekty logo

Często tak się dzieje jak strona monitorowana jest w mapach. Dzisiaj jest w mapach a za jakiś czas jej niema, następnego dnia znowu jest w mapach.

Wahania pozycji również jest czymś normalnym w Google od kiedy wszystko pracuje na kolibru...

Możesz powiedzieć, czy to pozycja są z map wysokie?

@michał: Nie zauważyłem żadnej takiej zależności, czasami faktycznie ruch jest mniejszy ale to moim zdaniem za sprawą tego że strona jest daleko w wynikach.

@jimmi: sparwdzałem nawet ręcznie i pozycje takie same, pozycjonuje kilka stron i tylko ta mi zalicza takie spadki.

@ar4: Mógłbyć mi bardziej przybliżyć sprawę? Nie bardzo rozumiem

Projektowanie stron www PROPERART | Potrzebujesz logo dla firmy? Tworzymy ciekawe projekty logo

IMO niepokojący jest wzrost częstotliwości tych spadków. Może być tak, jak wspomina michal, ale może to być też efekt nadżerania przez Pandę, a w takich wypadkach pomaga z reguły przeedytowanie i/lub dodanie treści.

- Przypadek? Wszechświat nie może sobie pozwolić na taki luksus.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności