Skocz do zawartości

Katalogowanie - Dodatkowe Linki W Treści

bluesem

Rekomendowane odpowiedzi

Zapewne spora część przejedzie po mnie jak kosiarką po trawniku, ale kto nie ryzykuje kozie nie siedzi. Czy przy obecnym stanie algorytmu katalogując strony dodajecie dodatkowe linki w treści, czy lepiej paranoidalnie wystrzegać się tej metody budowanie linków przychodzących ?

Coraz mniej tych, którzy katalogują i jeszcze mniej tych, którzy dodają linki w treści. Od dawna jestem zwolennikiem maksymalnego różnicowania źródeł linków więc mam i tam ale to jakiś niewielki procent. Może dlatego, jak na razie, od lat nic mi nagle nie opada ;)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Bardzo mało ( około 3 - 5 wpisów tygodniowo ) umieszczam wpisów w katalogach i umieszczam linki w treści. Nie jest to oczywiście główne działanie ale ..... nie zauważyłem żadnych skutków negatywnych takiego działania.

Pompy głębinowe do pobierania wody ze studni zasilania hydroforów i systemów automatycznego.

Wiercenie studni , budowa instalacji hydroforowy i systemów automatycznego nawadniania.

Ponieważ te katalogi, które są warte uwagi nie pozwalają na zbyt wiele domyślam się, że chcesz katalogować w multikodach i tym podobnych miejscach.

W takim wypadku mocno bym się zastanowił nad linkiem :)

Weź pod uwagę, że większość z tych miejsc jest potraktowana przez różnej maści artystów narzędziem "disralow" a więc w jakiś sposób są one naznaczone.

a dodając wpisy w tytule używaj brandu.

Nie ma czegoś takiego jak brand. To wymysł dla gawiedzi, podchwycony przez świat seo, po czyichś mądrych wypowiedziach. I powielany, powielany, powielany, aż stał się bzdurą objawioną.

To tak mniej więcej jak z tematycznością stron.

Pozdrawiam,

M

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Link w treści do bloga, lub podstrony jak najbardziej ;) ale pamiętaj, że nie samymi anchorami człowiek żyje.

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

Od dawna wiadomo, że dodatkowe linki w treści za wiele nie przynoszą korzyści... Teraz to za każdy link możesz dostać po łapach... Ja bym na Twoim miejscu nie dodawał więcej linków jak 1 na 1 wpis. (Oczywiście 1 link to przeważnie link jako tytuł)

a dodając wpisy w tytule używaj brandu.

Nie ma czegoś takiego jak brand. To wymysł dla gawiedzi, podchwycony przez świat seo, po czyichś mądrych wypowiedziach. I powielany, powielany, powielany, aż stał się bzdurą objawioną.

Rozumiem że w obecnej sytuacji starasz się aby jak najwięcej z Twoich linków było exact match? Druga sprawa to pojęcie "brand" dla mnie nie jest to linkowanie w 500 miejscach na nazwę firmy, ale linkowanie tak aby łamać schemat i używać przeróżnej maści kombinacji włączając nazwę firmy, strony, marki i słów kluczowych, a szczególnie w miejscach gdzie link exact match za chwilę zostanie podesłany jako nienaturalny link.

Kompleksowe usługi SEO Pozycjonusz.pl

logo.png

Google nie wie co to jest brand w 100%, jeśli by wiedział to co robią w powiadomieniach o nienaturalnych linkach anchory z samą nazwą firmy? I drugie pytanie, moja firma to sexy bielizna, mogę taki anchor dawać wszędzie, nawet w firmowych katalogach? Przecież to nazwa firmy;] Brandy, srandy, powinno się ich umieścić razem w klatce by sobie pogadali z tymi od trust rank i wymyślali kolejne teorie, na które dowodów nigdy nie przedstawili.

Działania ręczne w większości przypadków tyczą się całego profilu linków, a dopiero później konkretnych linków, chyba nie myślisz że ktoś w Google siedzi w Twoim GWT i sprawdza Twoje linki i to czy mają exact matche, anchory czy cokolwiek innego, robi to automat który po przeanalizowaniu całego profilu i wychwyceniu pewnych schematów nakłada karę, a przy rozpatrzeniu wysyła powiadomienie z 3 LOSOWYMI linkami z jego podejrzanej puli, więc jak sobie wstawisz ten bzdurny przykład z anchorem "sexy bielizna" w paru miejscach, a 99% Twoich linków to linki exactch match to się nie dziw że dostajesz powiadomienie z anchorem jako nazwa firmy, cała filozofia polega na tym aby utrzymywać cały profil jak najbardziej wartościowy. Obsługujemy co miesiąc kilkadziesiąt firm SEO, stosunek linkowania na exact match do brandu w tej chwili 10% do 90% gdzie przed rokiem było to 100% do 0%, więc ta klatka aby porozmawiać o brandach srandach musiałaby być naprawdę duża.

logo.png

Obsługujemy co miesiąc kilkadziesiąt firm SEO, stosunek linkowania na exact match do brandu w tej chwili 10% do 90% gdzie przed rokiem było to 100% do 0%, więc ta klatka aby porozmawiać o brandach srandach musiałaby być naprawdę duża.

To wolny kraj. Jeśli ktoś ma ochotę na marnowanie 90% nakładów, to absolutnie jego sprawa.

- Przypadek? Wszechświat nie może sobie pozwolić na taki luksus.

Pozycjonusz "brand" został wymyślony jako kolejna bajka dla tego żeby sklepy seo, i sprzedawcy multikogów dla których to główne źródło dochodu mogli jakoś tam zarabiać na ZUS. Bo po ostaniach ruchach algo ilość jeleni co robią seo przez allegro i multikody drastycznie spadła.

Niema czegoś takiego jak bezpieczny linki, linki "brandowe" niczym nie różnią się od linka z anchorem "pożyczki bez BIK"

Obsługujemy co miesiąc kilkadziesiąt firm SEO

Ale to co jest jakiś winnik? jeśli powstało setki "firm seo" za 19k z UP i nie maja zielonego pojęcia jak zdobić dobry link, to kupują magiczne pakiety, piramidy, linki TR i inne cukierki.

MaxPan nie wpisałem się tutaj żeby się spierać co znaczy brand, więc mi tego nie tłumacz bo to do mnie nie trafia, dla mnie pojęcie brand to różnicowanie linków, a nie wstawianie nazwy firmy aby link był bezpieczny. Część firm z którymi współpracujemy i nie mamy podpisanej umowy o zachowaniu poufności mamy na stronie, próżno tam szukać "firm seo za 19k z UP" więc ten argument możesz kierować do sprzedawców na Allegro i widząc w jaki sposób oni linkują utwierdza mnie to tylko w moim przekonaniu. Tyle ode mnie w tym temacie.

logo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności