Skocz do zawartości

Który Cms Lepszy Pod Blog Wordpress Czy Joomla?

zac

Rekomendowane odpowiedzi

Jomala jest beee

Wordpress jest miodzik

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 tygodnie później...

Pod każdy praktycznie rodzaj strony polecam Joomlę, tylko pod bloga możesz pod uwagę wziąć WP.

Jezeli ktoś tak kategorycznie negatywnie wypowiada sie o Joomli tzn że nie zna tego cms-a, najwyżej kilka razy zajrzał i przyzwyczajony do wp zrezygnował.

Ja po dłuższym czasie użytkowania Joomli jak spróbowałem WP to on mi się wydawał nieintuicyjny.

Teraz gdy znam w miarę obydwa (lepiej Joomlę) stwierdzam że Joomla jest bardziej wszechtronnym cms-em. Pod SEO bardzo dobra (zresztą co takiego wielkiego trzeba żeby można było zoptymalizować stronę).

Na pewno dla osoby, która po prostu chce zacząć pisać bloga i nie myśleć o optymalizacji word press będzie lepszy. Jest tam mniej opcji i podstawowa optymaliacja jest jakoś zachowana, a gdy treść będzie ciekawa to i jakiś sukces blog może niechcący osiągnąć. Dla kumatego i potrafiącego sobie wszystko przystosować wybór skryptu jest raczej obojętny.

Tablice fluorescencyjne Led, banery Led - nowoczesnareklama.enstal.pl

• 4 tygodnie później...

@up

100% racji ;) Joomla jest nieintuicyjna, miej dodatków, nie mówiąc już o jej działaniu. a WP można lepić jak się chce ;)

Profesjonalne synonimy i teksty SEO na zamówienie. Audyty oraz optymalizacja stron! Kontakt: damian@seo-synonimy.pl

Copywriting i usługi SEO - Seo-synonimy.pl

Wp jest ulubionym cms'em spamerów jak cię kilku namierzy to będziesz siedział i tylko kasował spamy.

da się to obejść, akismet, captcha - pluginów pełna masa ;)

Profesjonalne synonimy i teksty SEO na zamówienie. Audyty oraz optymalizacja stron! Kontakt: damian@seo-synonimy.pl

Joomla jest nieintuicyjna i ma mniej dodatków. Samopoczucie mi poprawiacie :) Jeszcze raz napiszę: nie znacie CMSa bo gdybyście znali to wiedzielibyście, że ma tysiące dodatków a i z intuicyjnością nie ma problemu. Po prostu to inny system i trzeba go poznać a nie bzdury pisać na forach.

Integracja Sensoryczna | Góra Kalwaria | Integracja Sensoryczna Piaseczno

"Mam wielką łatwość w mówieniu innym co mają robić" - król Julian

Joomla jest nieintuicyjna i ma mniej dodatków. Samopoczucie mi poprawiacie :) Jeszcze raz napiszę: nie znacie CMSa bo gdybyście znali to wiedzielibyście, że ma tysiące dodatków a i z intuicyjnością nie ma problemu. Po prostu to inny system i trzeba go poznać a nie bzdury pisać na forach.

owszem, inny system, który trzeba prześwietlić, aby zrobić coś sensownego, tylko nie widzę za bardzo sensu, kiedy WP znacznie szybciej i łatwiej oferuje to, co w Joomli trzeba studiować na setkach stron ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności