Skocz do zawartości

Czy ma znaczenie szerokosc strony

arczi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie, chcem zlecic wykonanie strony i nie wiem czy strona ma byc widoczna na calym ekranie jak tu , czy lepiej aby byla z marginesami po bokach np jak tu . Lepiej wyglada jak dla mnie ta na cala strone, ALE czy bedzie to mialo wplyw na pozycjonowanie, czy jest jakas roznica

Zgory dzieki za odpowiedz

Pozdrawiam

Erbit, a co to znaczy "wzgledy estetyczne" ?

Powiedzcie mi jeszcze czy jak na stronie beda jakies dodatki flasha to czy moze miec to wplyw na pozycjomnowanie?

aha i czy ma znaczenie strona jak bedzie html czy php ?

Sorry ze tak sie pytam, ale musze gosciowi powiedziec jak ma mi zrobic strone

Ani dodatki flash, ani kwestia wyboru języka PHP i HTML nie wpływa na trudną pracę, jaką jest pozycjonowanie. Strony PHP są bardziej funkcjonalne i dają większe możliwości.

Program do nauki na uprawnienia budowlane i przygotowujący do egzaminu na uprawnienia budowlane.

Okulary przeciwsłoneczne polaryzacyjne oraz okulary antyrefleksyjne zerówki do pracy przy komputerze.

Największy wymarzony kamper barbie fbr34 firmy mattel.

Strona "na całą szerokosć" to de facto strona o zmiennej szerokości - jest to nowocześniejszy spsób robienia strony, ale znancznie turdniejszy dla zacowani layoutu - 80% designerów wogóle nie potrafi zaprojektować Laya o zmiennej szerokości.

Twój wybór.

Ja czasami ze względu na wygodę decyduję się na lay o stałej szerokosci

Powiedzcie mi jeszcze czy jak na stronie beda jakies dodatki flasha to czy moze miec to wplyw na pozycjomnowanie?

aha i czy ma znaczenie strona jak bedzie html czy php ?

-Jeśli strona ma być prosta osobiście wolałbym html.

-Flash ma wpływ na pozycjonowanie.

Czy Google indeksuje witryny, które wykorzystują technologię Macromedia Flash?

Indeks Google uwzględnia strony wykorzystujące technologię Macromedia Flash. Strony takie mogą jednak stwarzać naszym robotom problemy. Jeżeli obawiasz się, że zawartość w formacie Flash na Twoich stronach może uniemożliwić robotowi Google przemierzanie Twojej witryny, użyj do zbadania witryny przeglądarki tekstowej, takiej jak Lynx. Jeżeli takie funkcje jak Flash uniemożliwiają wyświetlenie całej witryny w przeglądarce tekstowej, roboty-pająki mogą mieć problemy z jej przemierzeniem.

W takim przypadku warto utworzyć dla naszego robota kopie stron Flash w formacie HTML. Pamiętaj wtedy o dołączeniu pliku robots.txt, który wykluczy dostęp do stron Flash. Dzięki temu nie będą one uznawane za duplikaty

Pozdrawiam

-Jeśli strona ma być prosta osobiście wolałbym html.

-Flash ma wpływ na pozycjonowanie.

Html można "zrobić" używając mod_rewrite :nie_powiem:\

Flash ma tak znikome znaczenie w pozycjonowaniu, że powiedziałbym nawet iż go nie ma wcale :P Oczywiście mowa o ELEMENTACH jak zaznaczono wyżej.

Całą stronę we flash'u też można ŁATWO i szybko wypozycjonować - wystarczy odpowiednia siła i ilość linków z odpowiednimi anchorami :olaboga:

No chyba, że chodzi o "naturalne" pozycjonowanie, wtedy będzie ciężko a nawet powiem, że się nie da. Jednak jak mamy dużo linków to i tak da się coś z tym zrobić. Zależy od keyword'ów.

PUENTA - czytaj forum, będziesz wiedział :nie_powiem:

Pokażę wam tylko systemy wymiany linków.

kruzyk.1.gif

Urzyte technologie niedeterminują sposobu ich wykorzystania.

Co do php - jego zastosowanie dla witryn WWW napewno daje ogromne możliwości, więc warto go zastosować ;) Chyba ze strona będzie statyczna i niezmienna wtedy niema sensu zaprzaganie php. Natomiast jeśli chodzi o optymalizacje strony pod kątem pozycjonowania to spokojnie mozna tak urzywając php mieć strony .htm z xhtm. Natomiast złym rozwiązaniem jest stosowanie .php?id=1&kat=1

Co do flasha, niejest to język projektiowania stron WWW dlatego strona w całości stworzona w flashu jest dlamnie taksamo poprawna jak umieszczenie pod urlem pliku .pdf

Umiejętne zastosowanie flasha jako dodatku do strony WWW jest jaknajbardziej słuszne jeśli przemawia zatym koncepcja strony (pewne branze). Tworzenie "strony" na siłe w flash jest - według mnie - nieporozumieniem. Całe szczęscie ze searchroboty "pietnują" flashowe "strony" ;)

Co do szerokosci strony i zastosowania w/w technologji to ktoś kto twierdzi ze umie robic strone (i będzie Ci ja robil) powinien umieć podczas analizy funkcjonalnej określić jakie technologie (sposób ich wykorzystania) są dla tej konkretnej wiryny optymalne, inaczej warto sie zastanowić czy ta osoba jest kompetentna :)

Strony o zmiennej szeroskości (html czy flash) są bardziej pracochłonne awięc bardziej kosztowne - czy jest to oplacalne ? W moim odczuciu w wiekszosci stron nie.

Parkietland oferuje parkiety i podłogi egzotyczne.

Dysponujący pokojami jedno, dwu, trzy i cztero osobowymi Dom Pomocy Społecznej Parkosz.

Ustroń to ceniony ośrodek wypoczynkowy i wczasowy leżący w Beskidzie Śląskim nad rzeką Wisłą. Ustroń posiada wyśmienite warunki do rekreacji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności