Skocz do zawartości

Systemspin - Synonimizowanie Artykułów (Spinner)

ceg

Rekomendowane odpowiedzi

SystemSpin to mały projekcik stworzony do synonimizowania artykułów za darmo.

Synonimizować można automatycznie lub półautomatycznie.

Działa bardzo prosto:

Pod tym adresem: www.systemspin.szczecin.pl/index/spin

Mamy pole do wprowadzania tekstu (większe) oraz mniejsze z synonimami.

Po wprowadzeniu tekstu, zaznaczamy interesujący nas wyraz i na dole otrzymujemy jego synonimy, które możemy wybrać.

Wybranie synonimu powoduje jego automatyczne wstawienie do tekstu w formie {synonim1|synonim2}.

Baza synonimów jak na razie ogranicza się do ogólnodostępnego słownika, ale powiększa się w miarę używania narzędzia.

Jeśli projekt się spodoba i będziecie mieli jakieś fajne propozycje rozwoju, to z chęcią będę rozwijał go dalej.

Jak na razie strona wisi sobie i zastanawiam się co z nią dalej zrobić ;).

Adres: www.systemspin.szczecin.pl

Widzę, że system generuje tekst na serwerze POST, a nie w javascript w przeglądarce, więc powiem takiemu systemowi podziękuje. Dlaczego, dlatego, że możesz teksty, że tak powiem przechwytywać :ph34r:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Co masz na myśli mówiąc przechwytywać?

https://definicja.net/definicja/Przechwycenie

Aktualnie jest to robione po stronie serwera, [...] aby móc dopisywać kolejne synonimy do bazy,

I kolejne przechwytywać ;)

Sorry, ale wiesz ta seło branża budzi nieufność ....

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

No nie do końca o taką odpowiedź mi chodziło ;). Nie wiem, po co miałbym zbierać te teksty, jeśli i tak będą już gdzieś wykorzystane.

Wszystkie informacje przesyłane do serwera, są na bieżąco usuwane, po wygenerowaniu synonimów.

W zasadzie jest możliwość zrobienia tego w JS, ale w momencie tworzenia aplikacji nie myślałem o tym.

To jeden z pierwszych moich projektów i na pewno jest wiele niedociągnięć, dlatego skierowałem się tutaj, aby zapytać Was o zdanie.

Nie wiem, po co miałbym zbierać te teksty, jeśli i tak będą już gdzieś wykorzystane.
No widzisz. Z jednego tekstu z synonimami to faktycznie lipa, ale z setek w ten sposob "pozyskanych" już można zrobić "coś więcej".

Wszystkie informacje przesyłane do serwera, są na bieżąco usuwane, po wygenerowaniu synonimów.
B)

dlatego skierowałem się tutaj, aby zapytać Was o zdanie.
No i usłyszałeś przynajmniej moje ;)

Ok, rozumiem nieufność itd.

To w takim razie kilka pytań:

Czy pomijając tego nieszczęsnego POSTa, idea jest dobra?

Co byś/byście zmienili?

Czy w ogóle takie narzędzie jest potrzebne?

Jakie funkcjonalności w takim narzędziu się przydadzą?

Projekt powstawał na potrzeby uczelni, i po prostu go wrzuciłem żeby się nie walał po dysku sam, a może komuś się przyda.

Ograniczenie postów niestety nie pozwala mi dziś więcej tutaj pisać.

Ja nawet nie podejrzewam Ci ę o złe zamiary, ale mam co najmniej 3 strony/aplikacje, które to robią w zadowalający i lepszy sposób. Samą wartością dodaną byłyby porządne synonimy chociażby z jednej branży.

Czego bym oczekiwał? Lepszego generowania unikalnych artykułów. Dla przykładu wrzucam porządnie zrobiony tekst, a automat mi generuje X artykułów, gdzie każdy jest w największym możliwym stopniu unikalny od ostatniego i odpowiednio wcześniej wygenerowanych (chodzi o analizę wcześniej wygenerowanych tekstów, a nie tylko ostatniego).

When you dream, there are no rules - people can fly, anything can happen.

Blog o modzie męskiej - emodini.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności