Skocz do zawartości

Przenosiny Domeny Z Nazwa.pl Do Ovh. Końcowka Com.pl

HeAdSOn

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem nowym właścicielem strony z domeną kończącą się xxxx.com.pl

Ponieważ stary właściciel ma słabe pojęcie chciałbym poznać kilka szczegółów przed finalizacją transakcji.

Otoż co należy zrobić aby domenę przenieść do OVH? Tam posiadam konto i tam jest taniej. Nie potrzebuje konta na drogiej nazwa.pl

Druga sprawa to kwestia serwera. Stary właściciel trzyma stronę na na serwerze OVH. Czy mogę bez przeszkód wykupić ten serwer od niego ?

Proszę o jasną odpowiedz i liczę na wyrozumiałość

Pozdrawian

Musisz mieć kod AuthInfo domeny. Właściciel musi poprosić o niego rejestratora.

https://www.nazwa.pl/pomoc-jak-uzyskac-authinfo-authcode-w-netart/

A dla Ciebie:

https://www.ovh.pl/domeny/transfer_domeny.xml

Zapraszam także na mojego bloga Jacek Jagusiak. Oferuje także usługę odwirusowania stron www jak i serwerów.

zrób sobie cesję najpierw. ovh ma dobrą cenowo ofertę, ale cesja domeny lub jej przeniesienie z ovh jest bardziej czaso i energochłonne niż w innych firmach. jeśli dobrze pamietam, to do cesji żądają papierowych dokumentów od obu stron. poczytaj u nich w faqu albo zadzwoń dopytać o procedury

Na wysoki cholesterol - aloes: aloeamer.pl

zrób sobie cesję najpierw. ovh ma dobrą cenowo ofertę, ale cesja domeny lub jej przeniesienie z ovh jest bardziej czaso i energochłonne niż w innych firmach. jeśli dobrze pamietam, to do cesji żądają papierowych dokumentów od obu stron. poczytaj u nich w faqu albo zadzwoń dopytać o procedury

No własnie..

Czy dlatego nie lepiej aby STARY właściciciel najpierw przeniósł tą domenę z nazwa.pl do ovh a następnie zrobić cesje domeny ?? Skoro ma tu i tu konto to chyba tak będzie szybciej.

Przepraszam za moje kulawe rozumowanie..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności