Skocz do zawartości

Blast Jest Dobry, Ale...

jamcito

Rekomendowane odpowiedzi

@

Żeby dostać banana za linki przychodzące do strony, to naprawdę trzeba mieć niemałego skilla.

Hmm. Ktoś chce kupić 1000 zbanowanych domen? :D ich żywot kończył się srednio po 15-30 dniach :D

Czy trzeba mieć skilla? Nie, ale odpowiednio ustawić blasta.

Chyba, że coś się zmieniło w przeciągu 5 miesiecy.

O_o

Nie jestem maniakiem, ale w tym wypadku się z Tobą nie zgodzę i mogę jedynie szukać problemu bana gdzie indziej.

Jak już mówiłem nową domenę banowałem w 15 dni.

Przeprowadziłbym test, ale zaplecze które do tego używałem już niestety stało się bezużyteczne i umarło śmiercią naturalną.

Nie zbanowałem 1 czy 2 tylko szło w setkach. Nie było to celowe, ale tak się niestety działo.

Być może (być może bo nie mam pewności) siedziało coś w templatce co boty traktowały jako wyznacznik do bana.

Co do tych, które robiłem wystarczyło 900 k linków/5k RD

Domeny przechwycone sporadycznie się utrzymywały, ale było to jakoś 10/90%.

Tylko jedna przetrwała do dziś więc prawdopodobnie nie jest to wina templatki.

Chyba, że jedna i ta sama templatka zaliczała te domeny do banana, a ta jedna się utrzymała.

Na priv mogę wysłać model linkowania.

O_o

Bez przesady nie ma co popadać w paranoje, byle nie przesadzić z podlinkowaniem/dopaleniem, uwierz mi że właściciel bloga czy precla nie sprawdza co chwilę czy jakiś user nie podlinkował swojego wpisu

Ba, bywa nawet, że właściciel oprócz publikacji na swoim blogu od razu oferuje poodlinkowanie tegoż wpisu :)

Obawiam się, że ban jest niemożliwy za BL co innego za SWL na stronie...

Kolega pewnie pomylił pojęcia filtra a ban... Tylko na człowieka z doświadczeniem nie powinno padać...

Możesz dostać BAN za linki, przykładów znam wiele...

Możesz dostać BAN za linki, przykładów znam wiele...

Bana nie można dostać za linki. Nie ma to nawet za bardzo sense patrząc z perspektywy Google'a.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Za "dopalanie" wpisów w naszych preclach "syfem" zmieniamy URL wpisu.

Dlatego blastuje się kategorię z anchorem wpisu pobocznego :P Sposobów na obejście moderacji precli, czy dopalania wątków na forach jest wiele i możesz mi wierzyć, że jak ktoś odrobinę się zastanowi to linki, które mają zostać zostaną na wieki i będą dopalone.

http://spinning.com.pl - przynęty spinningowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności