Skocz do zawartości

Problem Z Modyfikacją Szablonu

mamisynek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Nie mam pojęcia jak przerobić poniższy szablon (pokazuje on ostatnie 5 tematów z forum) aby graficznie uatrakcyjnić go na zasadzie zebry (odd - even, pierwszy temat obramowany na szaro, drugi na biało). O ile z skonstruowaniem css nie mam problemu to z poniższym zapisie kompletnie nie wiem co zrobić, dlatego proszę o pomoc.

<div class="lasttopics">
{foreach from=$mod.forumlastbox.posts item=item key=key}
<div class="post">
<a href="{$category[$item.menu_id].link}/topic,{$item.tid}.html" class="topicName">{$item.title} <span>»</span></a>
<span class="user">{$item.user_name}</span> <a href="{$category[$item.menu_id].link}/topic,{$item.tid}.html" class="shortPost">{$item.content|bbcode:quote_remove|strip_tags|truncate}</a>
</div>
{/foreach}
</div>

(odd - even, pierwszy temat obramowany na szaro, drugi na biało).
Musisz utworzyć zmienną która będzie incrementowana w pętli i w zależności od warunku

if(($nrprzebiegu % 2 )== 0) wstawiać kod z danym parametrem CSS który określi jego wygląd

Proszę.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Nie

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

.post:nth-child(2n+1) {
    background: #fff;
}
.post:nth-child(2n) {
    background: #F8F8F8;
}

CSS3

Z css nie mam problemu chodzi mi o wstawienie zmiennej do szablonu

<div class="lasttopics">

<div class="post">

<a href="{$category[$item.menu_id].link}/topic,{$item.tid}.html" class="topicName">{$item.title} <span>»</span></a>

<span class="user">{$item.user_name}</span> <a href="{$category[$item.menu_id].link}/topic,{$item.tid}.html" class="shortPost">{$item.content|bbcode:quote_remove|strip_tags|truncate}</a>

</div>

{/foreach}

</div>

Dziękuję krzysiuus. Jeśli chodzi o css, to co opisałeś i przedstawiłeś efekt to już sobie przygotowałem, ale mi chodzi jak to zaimplementować do szablonu z PHP

<div class="lasttopics">
<div class="post">
</div>
{/foreach}
</div>

Ale dlaczego i co chcesz implementować?

Przecież wystarczy wstawić ten kod css co podałem i nic więcej... to wg. mnie jest najprostszy i najszybszy sposób.

Efektem będzie że co drugi div "post" będzie miał tło innego koloru bo taki efekt chcesz uzyskać tak?

Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl

ale mi chodzi jak to zaimplementować do szablonu z PHP
Napisałem Ci jak to zrobić..... dodatkowo poszukaj w dokumentacji szablonów może będzie gotowy przykład.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności