Skocz do zawartości

Błyskawicznie Pozycjonująca Się Strona.

martiv

Rekomendowane odpowiedzi

Markę można wybudować nawet babci klozetowej w Wąchocku ale trzeba "umić" . Uprzedzając pytanie Marcina podam przykład walnięcia linku i zbudowania marki "na Himilsbacha" (to jeden z elementów jedynie także uprzejmie proszę o nie darcie dziobów o więcej):

Kiedyś Jan Himilsbach odwiedził był tzw. "szalet publiczny" i wychodząc babcia klozetowa zawołała za nim:

- proszę pana ale pan zostawił za dużo pieniędzy !

na co Himilsbach się odwrócił i rzekł swoim aksamitnym szeptem:

- no widzisz kurw***a i dlatego tu siedzisz ....

i tyle w temacie budowania marki (po prostu trzeba potrafić ogarnąć temat) ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 81
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@it_managment, to już zależy o jakich serwisach i frazach piszemy. Robisz swoje serwisy to nikt nie będzie wnikał jak, chyba że konkurencja i konfitury. Ktoś zleca pozycjonowanie to oczekuje pozycji w G., ale to nie jest to samo co naganianie ruchu. Wszystko zależy co kto robi i lubi. Sam widzę wiele przypadków, gdzie strony utrzymujące się w topach przed dłuższy czas są polecane, linkowane przez osoby które kiedyś skorzystały z danego serwisu i się nie zawiodły. To nie są linki kopiuj/wklej, tylko polecenia po zapamiętanych nazwach.

@AdamA

Bo, żeby napierda...ć linkami to też trzeba umieć drogi kolego. 8/10 osób powie Ci, że XR nie działa, z tych 8 max 7 potrafiłoby go obsłużyć, itd...

Budowanie marki jest o wiele prostsze niż sądzisz jak proste jest linkowanie spamami.

Różnica?

Budujesz przez lata, a czy na lata to weryfikuje google.

Trafia do mnie kilka osób miesięcznie, które są zniesmaczone osobami "budującymi markę" w nieskończoność. Naobiecywane gruszki na wierzbie, że się nóż w kieszeni otwiera.

Chciałbym zobaczyć co ty tak usilnie budujesz i jak. Znam rynek i widzę, że 80% uważających, że buduje markę w istocie rzeczy nie robi nic innego jak spamuje jakieś strony z PR, leci advertorialami, itp.

Na budowanie jak ktoś pisał, trzeba mieć kapitał.

O_o

Zarówno jedno jak i drugie trzeba umieć robić a mistrzostwem jest połączenie obydwu spraw (ja mistrzem nie jestem , więc odpimpać się ode mnie :D )

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Znam rynek i widzę, że 80% uważających, że buduje markę w istocie rzeczy nie robi nic innego jak spamuje jakieś strony z PR, leci advertorialami, itp.

Większość specjalistów budujących markę nie ma o tym pojęcia, zdaje im się tylko, że budują.

Markę można zrobić hydraulikowi, grabarzowi a także Azorowi, który stoi na łańcuchu.

Budowanie marki to inne czynności niż pozycjonowanie, jest to szersze zagadnienie marketingu internetowego.

Ten kto tylko potrafi napi.rdalać linkami z xr nie zbuduje marki.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

@up zgadzam się w. W wielu przypadkach kwoty przeznaczane na "budowanie marki" są o parę rzędów wielkości większe niż na seo, a szkoda. Widziałem już wielokrotnie wydane spore sumy na kampanie, które nie mogły przynieść efektów.

When you dream, there are no rules - people can fly, anything can happen.

Blog o modzie męskiej - emodini.pl

Nie, no za fotki wziąłem więcej :D

Wielu wydaje się, że jak zaczną używać brandu w anchorze to już budują markę ;]

To jak to porównać do kampanii za mln złotych w TV ;]

No nijak. Wiem, że i bez reklamy da się zrobić brand, ale trzeba pomysłów i ludzi.

I teraz pytanie, kto przyjdzie do firmy "random" by budować markę?

Zagwarantujecie im jakąś rozpoznawalaność, czy 100 wpisów na forach X?

Ja mogę zagwarantować jakiś ruch i stawkę, a nie ściemniam, że ludzie po latach będą wracać do strony postawionej w 1&1.

Dążenie w zaparte że wydasz więcej, a dzięki temu będziesz stabilniejszy to nic innego jak podnoszenie kosztów w celu zwiększania możliwości pozycjonerskich. Dla jednego beda to katalogi, dla innego pecle, dla kolejnego advertoriale, a jeszcze innego zaplecze.

O_o

Zagwarantujecie im jakąś rozpoznawalaność

Przy dobrym SEO i współpracy po stronie klienta po roku/dwóch latach można osiągnąć wzrost wejść bezpośrednich sięgający 40% całego ruchu. To też jeden z elementów rozpoznawalności.

więc dila nie bedzie

oj, tam, oj tam, dla kolegów z PiO mam specjalne zniżki a czasami nawet za free ;)

w koncu jakis sensowny konwers...branding w seo to twór seomozowych farmazonow. kazdy kto czytal dziadka Kellera wie co to branding. Podczas prac robilismy to tylko dla kamisa i vobisu, golasowi co placi 500-2500pln /mc nie da sie tego fizycznie wykonac / czas /stawka / godzina - nie ma szans.

SWLe jak badamy konkurencje maja sie swietnie - i niech tak zostanie, bo czytajac wieszczy blogowych z branzy seo to zygnac mozna - pierdd.... aby pierddd..... i nic z tego nie wynika, bo nie ma juz dzisiaj czegos takiego jak legalny link do ktorego nie mozna sie przyczepic. Ale mozne chociaz "ryja" zachowaja przy authorshipie. Trzymam kciuki i czekam kiedy w koncu google was doceni i wysle kubeczki i smycze :))

punk not dead

Ciekawa dyskusja sie rozwinęła

@Beerbant ten Twój szalet to przecież nienaturalny link za który sie spada o milion pozycji w google i dostaje filtry - co to ma wspolnego z budowaniem marki?

Swoja drogą, zauważył ktoś może ze cloacking się dłużej trzyma w indeksie?

Kody -25% na hosting w biznes-host.pl

@mcmagik ~ maszyna jest tak głupia, jak jej użytkownik

Stronę do top5 na większość fraz (pomijając frazy blokowane ) można wbić w 2-4 dni. Kwestia tego ile i jakie linki się przyłoży (katalogi, precle, swl - nie maja praktycznie żadnej mocy)

Jeśli mam sklep i założę sobie kilka takich "szybkich" stron, z których będą linki do towaru w moim sklepie linki będą nofollow, to czy po zbanowaniu tej strony odbije się to jakoś na sklepie?

Bo zastanawiam się czy to nie jest lepszy sposób na pozyskanie ruchu na stronę niż budowanie zaplecza do pozycjonowania samego sklepu. Budowanie zaplecza trochę trwa i jak wszytko padnie (a zdarza sie to coraz częściej za nic) to po ptakach, a sposób który opisujesz może trwać i trwać. Pada jedna strona, to wbijam w topy kolejne z likami do towaru i ruch jest dalej w sklepie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności