Skocz do zawartości

Dłuższe Pytanie Na Temat Wordpressa

darties

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Kilka miesięcy temu zrobiłem stronkę;

https://piosenkireligijne.pl

- od tamtego czasu stale dodaję nowe treści, teksty pieśni religijnych ale głównie linki do youtube z piosenkami. Chciałbym aby to była wartościowa, bogata strona, na której każdy znajdzie to czego szuka. W tej chwili mam dodanych około 500 stron i 500 postów. Niektóre strony oparte są głównie na filmikach google - takie jest ich przeznaczenie aby było niejako playlistą piosenek.

Techniczne:

Korzystam z kupionego szablonu GamePress Pro, oraz z wtyczki YouTube Simple Gallery do odtwarzania wideo. Wszystko na bieżąco aktualizuje, mam podłączone konto na facebooku. Dużo linków z youtube prowadzi do strony. Strona jest dodana do google webmaster, google adsense, google analitycs, bing - niestety w wyszukiwarce google strona na zapytanie "Piosenki Religijne" pojawia się na około 10 miejscu, zaś w Bing na ok 3 stronie.

Moje pytania:

1. Na stronie głównej jest 5 postów (reszta nie jest wyświetlana na stronie głównej). Wszystkie te posty mają dokładnie takie same nazwy jak Strony - przykład: post o nazwie "Piesni Wielkanocne" po kliknięciu otwiera się STRONA o takiej samej nazwie "Piesni Wielkanocne" z praktycznie taką samą treścią, tylko, że jest więcej piosenek z youtube.

- Czy to może źle wpływać na pozycjowanie strony ?

- Czy stronę główną lepiej zrobić w tym przypadku jako stronę statyczną zamiast kilku postów ?

- Czy uważacie, że liczba linków jest za duża ? Czy może to wpływać na pozycję strony ?

2. Aktualnie wtyczka do odtwarzania filmów , którą używam to YouTube Simple Gallery, mam wykupioną płatną wtyczkę PressTube Pro - czy będzie ona lepsza w przypadku pozycjonowania ? W YouTube Simple Gallery każdy link musi być wpisany na stronie postu/strony zaś w przypadku PressTube - wystaczy linijka tekstu z linkiem do playlisty na youtube. Konkurencja, która praktycznie zawsze pojawia się na pierwszym-drugim miejscu na Google (na "piosenki religijne") ma tylko jedną stronę (ŻADNYCH PODSTRON) na której jest JEDNA PLAYLISTA z piosenkami religijnymi oparta właśnie na PressTube...? Nawiązując do poprzedniego pytania - może na główną ustawić statyczną stronę z jedną playlistą piosenek i napisanym dłuższym komentarzem o stronie ?

3. Mam na stronie wtyczkę All in One Seo - stworzyłem w nim mapę witryny - Mapa ma 513 URLi - Czemu tylko tyle ? Na stronie mam 496 wpisów i 462 strony...

Dodałem mapę witryny do google analitycs - i pokazuje:

513 Liczba zgłoszonych adresów URL

346 zaindeksowane(ych) URL-e(i)
Czemu nie indeksuje wszystkich? I ważniejsze pytanie - w zakładce "Stan Indeksowania" w google webmaster - pokazuje:

Zaindeksowano łącznie 0

Czemu tak jest ? Nadmienię jeszcze, że ok tydzień temu Pobrałem Stronę jako Google i przesłałem adresy URL do indeksowania.

Z góry bardzo dziękuję za pomoc - jest tego sporo więc tym bardziej będę wdzięczny za podzielenie się wiedzą. Jestem początkującym użytkownikiem WordPressa i ogólnie osobą początkującą w tematyce stron internetowych.

- Czy to może źle wpływać na pozycjowanie strony ?

- Czy stronę główną lepiej zrobić w tym przypadku jako stronę statyczną zamiast kilku postów ?

- Czy uważacie, że liczba linków jest za duża ? Czy może to wpływać na pozycję strony ?

1, tak

2. po co statyczną, możesz więcej wyświetlić ostatnich watko na stornie głównej + widzety sa z bajerami więc możesz ej wykorzystac

3. eeee, jak liczba linków, jakos nei widzę w texcie (czytam pobieżnie)

Za indeksowano łącznie 0

- jak świeża domena to mozę nie zaktualizował, i tak samo jak piszesz ze wszystkie np. różnią się tylko filmikiem to google nie podoba sie. Ja sprawdzam w WMTool lub site: w google

InternetSpeedTest.pl - speed test ookla, orange, upc, t-mobile, vectra | directX.pl - directx 9, 10, 11, 12 | kodex.pl

• 1 miesiąc temu...

Najlepiej by było, gdyby każda nowa piosenka, to równocześnie byłby nowy 'post' z wklejonym filmem z youtube oraz opisem (im dłuższy tym lepszy). Bo jak zajrzymy w kod strony, na którym jest tylko wklejony film bez opisu, to niestety taka strona jest praktycznie pusta, a 'content' jest pobierany przez iframe z serwera youtube.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności