Skocz do zawartości

Przekazanie Filtru?!

Cze-czen

Rekomendowane odpowiedzi

Mam mętlik w głowie i proszę Was o pomoc w wyjaśnieniu sytuacji.

Jestem właścicielem domeny www.patent-mazury.pl która była pozycjonowana w okresie luty 2013 styczeń 2014 przez "specjalistę" z sekcji zlecenia tego forum.

Skutkiem jego pracy jest ręcznie nałożony na domenę filtr.
Wraz z nową wersją strony poszedł rebrand i nowa domena www.na-wiatr.pl
Twórcy nowej wersji strony postanowili zrobić przekierowanie z patent-mazury.pl na na-wiatr.pl wiedzą, że domena ma problem i twierdząc, że przekaż wyłącznie pozytywną moc owej domeny.

Suma summarum sytuacja wygląda tak, że nowa strona stoi w miejscu po mimo tego, że ma porządne tekst, a w trakcie poszukiwań nowego pozycjonera otrzymałem taką oto wiadomość

"patent-mazury.pl – nie można powiedzieć, że domena była pozycjonowana. Tylko spam i sztuczna manipulacja wynikami, ale poprzednio wysłałem Panu

analizę dotyczącą bieżącej domeny.
Chodzi o domenę na-wiatr.pl, wykryłem dla niej dużą ilość spamu(od 25 marca do teraz).
Kto Pana poinformował, że przekierowanie sfiltrowanej domeny na nową stronę nie przeszkadza? Jest to absolutnie błąd.
Niestety filtr jest przekazany z opóźnieniem. Domena na-wiatr.pl już nie nadaje się do pozycjonowania."
Czy możecie mi proszę pomóc zrozumieć sytuację?
Jest jeszcze jedno pytanie czy faktycznie warto pozycjonować na-wiatr.pl czy może lepiej powalczyć o starszą domenę patent-mazury.pl

a może po prostu zapomniał Pan zapłacić poprzedniemu "specjaliście od pozycjonowania" :)

Proszę o rozwinięcie myśli Specjalisto.

"patent-mazury.pl – nie można powiedzieć, że domena była pozycjonowana. Tylko spam i sztuczna manipulacja wynikami, ale

chciałbym zobaczyć jak oni będą pozycjonować, bez manipulowania wynikami - niech ci podadzą kilka przykładowych stron i zobacz jak oni pozycjonują; skoro są tacy bez skazy, to na pewno dostaniesz kilka przykładowych stron, które zostały wypozycjonowane zgodnie z wytycznymi google'a

Chodzi o domenę na-wiatr.pl, wykryłem dla niej dużą ilość spamu(od 25 marca do teraz).

bełkot - i raczej spamem są te wywody;

Przede wszystkim zdejmij te stare przekierowanie... i swoją drogą spróbuj zdjąć ręczny ze starej domeny. Była jechana rotacją więc ręczny może odpuszczą "po prostu", bez kombinowania.

Przekierowania zdjąć nie mogę bo nadal jest sporo wejść z tej domeny ;(

Co do zdjęcia filtru to niestety ale nie panuję nad linkami które prowadzą do strony, a google niezbyt pozytywnie zareagowało na próbę zrzeczenia się części linków i prośbę o ponowne rozpatrzenie.

Jeszcze raz zadam pytanie czy, żeby przyśpieszyć na-wiatr.pl w google powinienem teraz kiedy już od 2 tyg jest przekierowanie odpiąć patent-mazury.pl?

Czy to przekierowanie powoduje jakieś szkody i jeżeli je powoduje to czy one ustaną w momencie w którym je odepnę?

Kurcze, wielokrotnie to tłumaczę. Otrzymanie filtra i zrobienie 301 to prosta droga do kolejnego filtra na nową domenę. Istnieją sposoby na link w javie z atrybutem nofollow nocache i takie sposoby działają, wiem, bo testowałem. (Odpukać w niemalowane;)).

Wędrowiec prawie rozumiem co do mnie piszesz ;)
Rozumiem, że mam jednak odpiąc patent-mazury ok, starej strony nie mogę zblokować bo już jej nie ma. Po prostu wyleciała z serwera i nie został po niej żaden ślad.
Powiec mi proszę czemu ma służyć wyindeksowanie starej strony?

O ile się nie mylę to tak to jest właśnie zrobione.
Na-wiatr.pl zindeksowało nową stronę za to patent-mazury.pl jest przekonana, że nadal kieruje do starej, co widać po opisach i strukturze linków, a suma summarum odsyła do nowego home page`a.

Ładnie to widać w TOP 20 po wpisaniu kursy żeglarskie Olsztyn

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności