Skocz do zawartości

Przekazanie Filtru?!

Cze-czen

Rekomendowane odpowiedzi

Cze-czen podpinasz pod starą domenę nową :) tzn. na starej wyświetla się zawartość nowej (np. kopiujesz kod i ewentualnie dostosowujesz). Tyle że NA STAREJ DOMENIE:

- zablokuj google w robots.txt

- w htaccess zrób przekierowanie - jeżeli przedstawia się jako googlebot - przekierowanie 301 na np. google.pl

- jeżeli jest kopia kodu - dodaj noindex

generalnie teoretycznie wystarcza robots.txt ale diabli tam wiedzą... lepiej zabezpieczyć się dodatkowo. Można dorzucić wykrywanie np. na poziomie kodu php (o ile jest w php) że jak user_agent zawiera google to też przekierowuj.

Jak nie chcesz kopiować - to robisz powyższe punkty ale dajesz pustą stronę z meta refresh na nową. Wtedy google tego nie zobaczy, użytkowników przerzuci na nową i po problemie.

No i zawsze możesz też zmodyfikować przekierowanie 301 w htaccess - 301 dla wszystkich oprócz google na nowy adres, dla google - przekierowanie na google.pl :D

edit: wywal linki ze stopki na stronie.

po tym filtrze w ogóle pozycje poleciały czy przestraszyłeś się samego info i zrobiłeś nową stronę?

Masz zduplikowaną treść, zarówno zewn. jak i wewn.

https://www.google.pl/#q=%22Obozy+%C5%BCeglarskie+Mazury+dla+doros%C5%82ych+i+m%C5%82odzie%C5%BCy.+Kursy+i+szkolenia+%C5%BCeglarskie+oraz%22

https://www.google.pl/#q=%22Imprezy+integracyjne+powinny+odzwierciedla%C4%87+profil+biznesowy+Twojej+firmy%2C+dlatego+proponujemy+Ci+presti%C5%BCowe+%22

dymna.jpg

Filtr dostałem 3dni po uruchomieniu nowej strony i wtedy patent-mazury.pl zaczęła lecieć. Na Wiatr ciągle stoi tak samo. Czekam na utęsknieniem wzrost, dopiero co ja zindeksowało.

Czemu usunąć linki ze stopki?

W październiku była jazda na frazy mocno spamowane, dużo ręcznych akcji co umknęło temu forum.

Generalnie wędrowiec ma rację, ale ja bym zrobił jeszcze inaczej, skoro masz ruch na starej domenie i możesz go przekierować np zwykłym javascriptem - to zrób to.

301 nie jest dobrym rozwiązaniem, ale to nie jedyny rodzaj przekierowania :)

Czas na testy.

Jak przekierowanie to takie pytanie...

Co by nie przekazać filtra czy złej historii, i zachować choć w części userów trafiających na stary adres....

Może lepiej nie używać 301, tylko robić przkierowanie np. flashem...

No ale, jeśli starą domenę wyczyszczę, a na nowej jednak będą te same tytuły, opisy, przynajmniej w częsci. Jak Google to potraktuje?

Ja akurat nie mam żadnych powiadomień, linków z SWL-i i podobnych cudów, ale kto wie czy nie mam tam jakiegoś filtra algo. Chciałbym tez poprawić strukturę strony i parę innych dupreli, a jak zrobię to na starej domenie to i tak nie doczekam się lepszego traktowania przez wyjka G.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

jak wyindeksujesz starą domenę i zablokujesz przed googlem to nie ma problemu z kopią strony 1:1 na nowej domenie. Przynajmniej na dzień dzisiejszy :)

No to jeszcze mi podpowiedz jak najlepiej wyindeksować domenę, no i najważniejsze, ile to czasu może zająć.... Nie wydaje mi się, żeby to było zbyt szybko , chyba że się mylę. A wtedy szkoda userów, którzy będą trafiać na pustą stronę, jeszcze bez przekierowania.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

• 3 tygodnie później...

Przekierowania zdjąć nie mogę bo nadal jest sporo wejść z tej domeny ;(

Zrób zaślepkę na starej domenie i ukryj w niej link przed Googlem na nową domenę, i nie używaj 301

Bing.com jest szybszy, daje lepsze wyniki. Mniej szpieguje.

Google uczy, Google radzi, Google nigdy nas nie zdradzi.

• 2 tygodnie później...

Hmmm.... Ciekawe rzeczy czytam :) Od pół roku nie robiłem 301, chociaż to ostatnie przekierowanie dało nawet poprawę rezultatów.

Ktoś z Was robił ostatnio 301 z domeny z ostrzeżeniem o działaniach ręcznych nałożonych na część strony? Mam klienta który kupował linki na allegro i nie wiem czy zaproponować mu 301 czy wywalenie strony do kosza i jedziemy od nowa. Co najciekawsze strona mimo ostrzeżenia trzyma dalej pozycje, tylko niektóre pospadały z 1 na 2 stronę.

Noclegi Busko Zdrój - Zapraszamy do naszego pensjonatu!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności