Skocz do zawartości

Reklama W Gogle Plus

Rekomendowane odpowiedzi

witam

jestem na tyle zielony w tych tematach że chyba nie wiem co piszę, ale spróbuję się zapytać.

otóż dostałem maila z ofertą firmy, która zaproponowała że umieści moją stronę na pierwszej stronie gogle w tym miejscu gdzie pojawiają się strony z pinezkami (na przykład: https://www.google.pl/#q=konstrukcje+stalowe+warszawa

chodzi o te pinezki a,b,c,d,e,f,g

no i oni zaproponowali że za 360 zł umieszczą mnie w takim miejscu pod literką c, i że współpracują z goglami

ja się zgodziłem kurier przyniósł fakturę, ale minęło 10 dni i nic się nie pojawiło, a obiecywali że pojawi się w 3 dni

czy ktoś wie w jaki sposób umieszcza się firmy pod tymi pinezkami?

bo coś czuję że mnie oszukali. :(

ps

mam nadzieję że uieściłem ten tekst we właściwym iejscu, bo jak admin go przeniezie to pewnie go nie znajdę

pozdrawiam

Dodanie do tego miejsca jest za darmo. Wszyscy współpracujemy z Google :) oni jakoś inaczej na pewno nie...

A jak zrobić abyś był w mapach wysoko? Dodaj firmę do wszystkich możliwych katalogów firm z takimi samymi danymi.

Co to za firma? Może się przydać dla potomnych...

nie chce mi sie szukać i sprawdzać, bo to nie o to chodzi, ale miejsca na mapach google to nie tylko to co widać na pierwszej stronie wyników na hasło. mapki mają własną listę wyników i może gdzieś tam jesteś. a moze tylko fakturę wystawiają i na tym ich aktywność się kończy. jeden z moich klientów po takim telefonie zadzwonił do mnie zapytać ocb i było po temacie

Na wysoki cholesterol - aloes: aloeamer.pl

Nie wiem czy coś ugrasz jak nie masz gwarancji ich realizacji... Co do tego, że czekasz tydzień i cisza to musisz poczekać, gdyż muszą cię zweryfikować (google) i przyjdzie do ciebie list z numerem pin + instrukcja jak aktywować firmę w google maps, przez ten czas nie będziesz się wyświetlał w mapach.

Wszystko trwa około miesiąca.

no dzięki za podpowiedź. tak zrobię. poczekam, bo i oni tak gdzieś tam napisali że przyjdzie coś pocztą itp. poczekam miesiąc

ale jeśli mnie wysterowali to nie odpuszczę. to że jestem zielony nie znaczy że ktoś może mnie kręcić

jeśli tak będzie to oddadzą te trzysta parę złotych wraz z odsetkami i kosztami procesów. onie są z poznania, to będa musieli na sprawy fatygować się 300 km.

mam zaprzyjaźnioną kancelarię, która funkcjonuje przy sądzie w wojewódzkim mieście oddalonym od poznania o 300 km (w tym samym budynku co sąd, więc chyba nie trzeba więcej pisać)

jak dotad miałem trzy razy kłopoty z wyegzekwowaniem kasy, od nazwijmy to, nie do końca uczciwych kontrahentów.

za każdym razem gdy ta kancelaria przejmowała sprawę na drugi dzień kasę za faktury miałem na koncie.

dodam że biorą max 12 % wartości odzyskanej kasy. w tym przypadku zgodzę się na oddanie im 100% odzyskanej kasy.

ale mimo wszystko liczę że tamci się wywiążą.

w sumie chciałbym pozycjonować stronę ale nie wiem jak. Z jakąś niezbyt szaloną kasę miesięcznie zleciłbym to komuś ale naczytałem się że ktoś może narobić tylko większych kłopotów, bo coś tam namiesza i wogóle dostanę bana i zniknę z wyszukiwarki :(

piszesz że nie mam gwarancji. nie znam się jak to wygląda ze strony prawnej ale mam jasno napisane, że pojawię się pod daną frazą w tym i tym miejscu.

W pozycjonowaniu nawet sam możesz dostać po łapkach i znikniesz z czołowych pozycji. Bana nie dostaniesz bo na prawdę trzeba się mocno nagimnastykować, aby dostać bana, co innego filtr.

Jak masz łatwe frazy to koszt nie jest duży, inaczej wygląda sprawa jak masz trudne frazy to bez ryzyka i współpracy z firmą SEO sobie nie poradzisz...

W tym zawodzie ryzyko jest wpisane w kartę pracy... ;)

nie wiem czy frazy trudne ale na początku, ze trzy lata temu gdy pewien znajomy małolat zrobił mi tą stronę, to poczytawszy tutaj trochę na ten temat dodałem linka do tych płatnych katalogów jak wp, onet itp. oprócz tego panorama firm i do kilkunastu przypadkowych darmowych katalogów. to wystarczyło by być na pierwszej stronie na frazy regionalne. teraz zdaje się jestem na końcu drugiej strony.

w sumie nie pamiętam jak to sprawdzić bo jak wpiszę w gogla daną frazę to jestem wyświetlany na 3 miejscu ale to dlatego że często wchodzę na swoją stronę

kiedyś wiedziałem jak na mozilli wejść żeby pokazało prawdziwe wyniki, trzeba było wcisnąć na klawiaturze ctrl i coś tam chyba, ale już nie pamiętam

Dodanie do tego miejsca jest za darmo. Wszyscy współpracujemy z Google :) oni jakoś inaczej na pewno nie...

A jak zrobić abyś był w mapach wysoko? Dodaj firmę do wszystkich możliwych katalogów firm z takimi samymi danymi.

Co to za firma? Może się przydać dla potomnych...

no więc firma wrzuciła link do mojej strony do swojego katalogu: biznesindex.pl

ale obiecała cytuję:

poniżej zamieszczam warunki wyświetlania danych Państwa firmy w

>>> usłudze Google+.

>>>

>>> -dane firmy są wyświetlane przez okres 36 miesięcy na pierwszej

>>> stronie wyszukiwarki Google w wynikach wyszukiwania na obszarze

>>> województwa. Po wpisaniu odpowiednich słów kluczowych po prawej

>>> stronie wyświetlany jest dojazd do Państwa firmy, po lewej

>>> natomiast

>>> strona internetowa i nr kontaktowy do Państwa, a po rozwinięciu

>>> klient

>>> uzyskuje dostęp do szczegółowych informacji o Państwa firmie.

>>>

>>> -dodatkowo w pakiecie otrzymują Państwo reklamę firmy w serwisie

>>> społecznościowym Facebook, na portalu biznesindex.pl indeksowanym w

>>> ogólnopolskich wyszukiwarkach oraz profesjonalne wypełnienie

>>> wyświetlanych treści.

>>>

>>> -usługa taka płatna jest jednorazowo na okres 36 miesięcy 367.77 zł

>>> brutto.

i dalej na moje wątpliwości:

Pozycje dla tych firm

>> są

>> stałe przez okres wyświetlania (decyduje kolejność zgloszeń, na tą

>> chwilę Pana firma wyświetlana by była na pozycji z literką "C").

>>

>> Oczywiście jest możliwość zrezygnowania z reklamy na Facebooku.

no co o tym sądzicie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności