Skocz do zawartości

Darmowy Katalog Firm Super-Firmy.pl

editWEB

Rekomendowane odpowiedzi

Super-firmy.pl Jest to autorski katalog oparty na naszym systemie editWEB CMS.

Zaznaczam, że nie jest to zwykła baza z tysiącami nieaktualnych wpisów. Główną ideą było stworzenie katalogu tylko aktywnie działających firm.

Publikacja wizytówek jest darmowa. Każdy wpis dodawany jest na okres sześciu miesięcy, jeżeli w tym okresie nie będzie w żaden sposób odświeżany po prostu zniknie ze strony. Odświeżenie wpisu wymaga jedynie zalogowania się na swoje konto i kliknięcia odpowiedniego przycisku. Usługa ta podobnie jak publikacja wpisu również jest darmowa.

Zachęcam do dodawania wizytówek.

P.S. Zastanawiam się nad wprowadzeniem do oferty podobnego katalogu firm, oczywiście byłby sprzedawany razem z CMSem. Jak sądzicie, jest na zapotrzebowanie?

• 4 tygodnie później...

Katalog jest cały czas rozbudowywany, dopieszczany, optymalizowany i linkowany. Zachęcam do dodawania firmowych wizytówek z logotypem. Mam przygotowany moduł do wyróżniania firm za ładne logo, ale w katalogu wciąż nie ma z czego wybierać :). Myślę, że warto ponieważ wyróżnienie to bezpośredni link na stronie głównej i wszystkich podstronach.

- Tak, moje niedopatrzenie. Wprowadziłem drobną poprawkę, po odświeżeniu cache powinno działać lepiej. Za jakiś czas podmienię to pole na jakieś lepsze, nowocześniejsze rozwiązanie.

- Tak, oczywiście. Dostaniesz nawet dwa przypomnienia, pierwsze 30 dni przed wygaśnięciem wpisu i drugie 7 dni przed jeśli do tego czasu nadal nie odświeżysz wpisu. Wpis można odświeżyć nawet po tym jak już wygaśnie, ponieważ nie jest on fizycznie usuwany z bazy a jedynie ukrywany. Wystarczy się zalogować i nacisnąć odpowiedni przycisk.

@marecky: Przykro mi ale w mojej ocenie to co dodałeś nie kwalifikuje się jako logo firmowe. :nonono: Nie podobają mi się też te ordynarne linki na końcu. aktywowałem Twój wpis, ale bez loga i tych linków :). Pracuję właśnie nad ciekawym modułem do prezentacji oferty firmowej, nie chcę na razie zdradzać szczegółów, ale będziesz mógł podlinkować ofertę w jeszcze ciekawszy sposób. Jako, że ten moduł będzie gotowy lada dzień już teraz zmieniłem regulamin dotyczący linków w opisie.

Tak, wgrałeś baner zamiast loga. Wpis poprawiony, na 116 kategorii akurat w Twojej przeoczyłem podłączenie modułu wizytówek, same problemy i nieszczęścia z tym Twoim wpisem. Zastanowię się jeszcze czy go nie skasować ;)

Teraz jest 1 link dozwolony i to wpleciony w treść. Tak jak wspominałem za kilka dni aktywuję nowy moduł, dzięki któremu będzie można podlinkować swoją ofertę.

• 5 tygodni później...

Zachęcam do dodawania wpisów.

Katalog jest już bardzo dobrze podlinkowany i nadal w wolnych chwilach katalogowany.

Niestety nie mogę się jeszcze pochwalić PR bo podobno nie jest on już aktualizowany, ale wyznacznikiem jakości katalogu na pewno jest jego wysoka pozycja w wynikach google dla wielu różnych fraz. Dla prawie wszystkich firm z katalogu po wpisaniu ich nazwy w google katalog super-firmy.pl jest w TOP 20, to znaczy chyba, że linki są silne, prawda?. :)

• 1 miesiąc temu...

Teraz jest 1 link dozwolony i to wpleciony w treść. Tak jak wspominałem za kilka dni aktywuję nowy moduł, dzięki któremu będzie można podlinkować swoją ofertę.

W prawdzie trwało to trochę dłużej niż kilka dni, ale moduł do promowania oferty jest już aktywny. :)

Każda firma może dodać maksymalnie 6 wpisów promujących swoją ofertę (może to być produkt lub usługa), każdy wpis to bezpośredni link na osobnej podstronie katalogu, więc na prawdę warto.

Na razie moduł ten dostępny jest za darmo, wystarczy zalogować się na swoje konto i uzupełnić swoją wizytówkę. Jednak zastrzegam sobie prawo do zmian w tym module, być może kiedyś moduł będzie dostępny tylko dla kont premium. Ci, którzy zdążą dodać ofertę za darmo, w momencie ewentualnego przekształcenia modułu na płatny otrzymają gratis status premium na pół roku.

Zapraszam

"1. Właściciel Serwisu może dokonywać zmian Regulaminu. W przypadku dokonania takich zmian, Super-firmy.pl udostępni nowy egzemplarz Regulaminu pod obecnie przeglądanym adresem."

O zmianach powinni zostać poinformowani wszyscy użytkownicy mailowo. Wiem, że pokazuję skrajny przypadek (mają takie miejsce niestety), ale równie dobrze można do regulaminu dopisać opłatę. Z góry przepraszam, ale przy obecnym, koniecznym do zaakceptowania, regulaminie trochę się boję dopisać.

Bardzo się cieszę, że ktoś w końcu przerwał mój monolog :)

Dzięki za zwrócenie uwagi na ten mankament. Z jednej strony w pełni Cię rozumiem, ja też z reguły jestem nieufny w tych kwestiach. A z drugiej strony osobiście czasem traktuję własny regulamin jako nudną formalność, na którą trzeba zmarnować trochę czasu aby to do mnie nikt się nie przyczepił. Gdzieś czytałem (może nawet na tym forum?) o przypadkach zastraszania pozwem i wyłudzaniem odszkodowania za niezgodny z prawem regulamin na stronie.

Ale mniejsza z tym, zmodyfikowałem regulamin i mam nadzieję, że teraz jest mniej odstraszający :) Postanowiłem już przy tej zmianie zastosować się do nowego zapisu o powiadomieniach mailowych i rozesłałem mailing z informacją o aktualizacji regulaminu do użytkowników.

Mi katalog się bardzo podobał i chciałem się dopisać, ale że ostatnio się tak nadziałem i chcą ode mnie za to 600zł to dmucham na zimne. Niestety firmy jest dużo łatwiej wyrolować niż osobę prywatną. Jutro rzucę okiem jak to teraz wygląda. Gdzieś nawet w przepisach prawa jest zapis o informowaniu o zmianach nawet listownie, ale teraz dokładnie nie pamiętam.

• 2 miesiące temu...

Zaczynają już wygasać pierwsze wpisy.

Przypominam, że wizytówki dodawane są na pół roku i jeśli w tym czasie nie zostaną odświeżone znikną z katalogu. Odświeżenie wpisu wymaga jedynie zalogowania się na swoje konto i kliknięcia odpowiedniego przycisku. Jest to oczywiście darmowe, podobnie jak samo zamieszczenie wizytówki.

Przed wygaśnięciem wysyłane są 2 przypomnienia, ale co niektórzy porzucili już chyba swoje wpisy. :/ Tych leniwych zachęcam do zakupu pakietu premium za symboliczną złotówkę. Po zakupie pakietu firma zostanie wyróżniona na okres 6-ciu miesięcy. Po wygaśnięciu pakietu wyróżnienie znika, ale wizytówka jest jeszcze ważna przez kolejne 6 miesięcy.

P.S. Jeżeli ktoś byłby zainteresowany zakupem podobnego katalogu firm (na normalnych zasadach, bez odświeżania wpisów) to zapraszam do kontaktu na maila biuro@e-super-media.pl

• 10 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności