Skocz do zawartości

Gotowy Kreator Stron

Kassa

Rekomendowane odpowiedzi

Hej! Na samym początku przepraszam, jeśli to nie jest właściwy dział, ale jak widać, jestem na forum nowa ;)

Od jakiegoś czasu prowadzę stronę swojego mikrobiznesu w sieci. Layout na stronie był robiony przez znajomego, który jednak dopiero się uczy tego fachu. Na początku mi to wystarczało, ale jednak postanowiłam trochę poprawić wygląd strony ;)

Nie zależy mi na niczym super, ekstra profesjonalnym, ale żeby było elegancko i "czysto". Firma u której mam wykupiony hosting ma swój gotowy kreator i tu moje pytanie - warto z czegoś takiego skorzystać? Macie jakieś doświadczenie? A może znacie jakieś kreatory, z którym poradził by sobie laik (żeby nie napisać blondynka :D)?

Najlepiej zainstaluj darmowego ( wordpressa, joomla) i kup jakis premium szablom cena ok 30 USD w sieci jest dużo poradników jak krok po kroku to zrobić. Jeśli chcesz jeszcze coś łatwiejszego do najbardziej prosty kreator stron który widziałem to Website EVO 10 ale strony z niego niema co porównywać do WP czy Jommla

Najlepiej zainstaluj darmowego ( wordpressa, joomla) i

z którym poradził by sobie laik
Nie sądze, by laik był wstanie sobie z tym poradzić. Zwłaszcza z joomla :olaboga:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Mion obecnie szablony do joomla sprzedawane w paczkach quikstart( instalka joomla już skonfigurowana z modułami, dodatkami i szablonem) 2 minuty i masz wszytko zainstalowane. Wrzucasz kontent w już istniejące artykuły zmieniasz nazwę menu, kategorii, dane kontaktowe i wgrywasz logo. Ewentualnie rejestrujesz klucz recaptcha.

Dla laika, sugestia MaxPana jest wg. mnie najbardziej odpowiednia. Tym bardziej, że do Worpdressa jest cała masa poradników. Joomla jest trudniejsza w konfiguracji, ale wystaczy kilka dni, by zorientować się o co chodzi, jeśli ktoś potrzebuje rozbudowaną stronę.

Blog o optymalizacji i projektowaniu stron internetowych.

Wszystko się zgadza ... tylko jest małe ALE - pozostaje obsługa klienta FTP, uprawnienia do katalogów, tworzenie bazy danych na hostingu i tego typu prace z którymi laik może mieć problem. Wydaje mi się, że autorka topicku mając na myśli "kreator" nie miała na myśli tego typu operacji ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Są poradniki krok po kroku ; ściągasz klienta FTP, tworzysz bazę danych i tak dalej.... z obrazkami i strzałkami, co do uprawnień do katalogów plików w 99,99 % wystarczy domyślne. Mam klienta budowlańca sam sobie stawi satelity na joomla ja jemu dostarczam tylko szablony z artistera RESZTĘ robi sam, czasami coś tam zapyta na GG i nic więcej. A z rana do wieczora pracuje budując domy. Myślę ze autorka tematu poradzi sobie.

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi i podpowiedzi :)

Jako że nie jest to bardzo pilna sprawa to poczytam i spróbuję wordpressa za jakiś czas.

Pytałam o kreator, bo ktoś powiedział mi, że to dobra opcja, jeśli ktoś chce mieć bardzo prostą stronę, bez większych bajerów, zbudowaną na zasadzie "o, to mi się podoba, więc przeciągam i wrzucam w szablon" :D Mam nadzieję, że dam radę, w końcu na forum i w necie na pewno są informacje typu "wordpress for dummies" ;)

jeszcze raz dzięki!

Zajmowałem się kiedyś stroną klienta, zrobioną kretorem. Musiałem nad nią trochę popracować, żeby była zoptymalizowana pod kątem przeglądarek (przyjazdne linki, usunięcie mocno nadmiarowego kodu, optymalizacja czasu ładowania strony, itp.). Ponadto, jeśli w przyszłości będzie potrzeba zmiany hostingu, może być problem z migracją tego typu strony. Generalnie nie polecam.

Prosty program do fakturowania: finansis.pl/faktury

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności