Skocz do zawartości

Gotowy Kreator Stron

Kassa

Rekomendowane odpowiedzi

Zanim zdecydujesz się na kreator firmy hostingowej, sprawdź czy strony, które na nim powstały spełniają Twoje oczekiwania. Czy layouty tam wygenerowane są dla Ciebie ok. To moim zdaniem będzie jedna z kluczowych ocen, czy warto z tego kreatora skorzystać.

A jeśli chodzi o inne tego typu systemy w sieci rzuć okiem na Wixx (https://pl.wix.com/) ja go lubię :okularnik:

Od jakiegoś czasu prowadzę stronę swojego mikrobiznesu w sieci.

Podaj adres, abyśmy wiedzieli jaki jest dla Ciebie miernik jakości.

Nie zależy mi na niczym super, ekstra profesjonalnym, ale żeby było elegancko i "czysto". Firma u której mam wykupiony hosting ma swój gotowy kreator i tu moje pytanie - warto z czegoś takiego skorzystać? Macie jakieś doświadczenie? A może znacie jakieś kreatory, z którym poradził by sobie laik (żeby nie napisać blondynka )?

Odpowiedz jest jednoznaczna. Nie. Jeżeli chcesz elegancko i czysto to żaden kreator Ci tego nie zapewni (nie ważne czy webowy czy desktopowy). Na hostingu, gdzie trzymasz stronę masz installatron, którym wyklikujesz instalację WordPressa, następnie instalujesz skórkę i gotowe. W przypadku zmiany hostu masz możliwość pełnego przeniesienia danych, co niestety w przypadku większości kreatorów jest niemożliwe (późniejszy import). Przerobiłem w życiu wiele kreatorów i uważam, że nawet dla laika jest to najgorsza opcja ze wszystkich możliwych.

Z punktu widzenia SEO strony stworzone w kreatorze często nie są zoptymalizowane i nierzadko nie można tego zrobić nawet zatrudniając specjalistę. Kod i grafika to jeden wielki śmietnik powodujący zbyt długie ładowanie się strony co odbija się negatywnie i na współczynniku odrzuceń. Niektóre kreatory jeszcze w dzisiejszych czasach wykorzystują jako szkielet kodu tabele zatem o czystości tutaj w żadnym wypadku nie ma mowy.

http://spinning.com.pl - przynęty spinningowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności