Skocz do zawartości

Handel punktami

Lambar

Rekomendowane odpowiedzi

Hej!

Wpadł mi do głowy pomysł, że popularność katalogu mógłbyś zwiększyć wprowadzając nową formę zdobycia punktów - jak w temacie.

Lecz żeby ustrzec się przed maniakami zakładania nowych kont, przelew punktów mógłby się odbyć dopiero po zgromadzeniu określonej ilości - na przykład można odstąpić minimum 50 punktów. A co ja za nie dostanę od osoby której ofiaruje te punkty to już moja sprawa.

Takie rozwiązanie sprawi, żę więcej ludków będzie pisało w różnych miejsch netu na temat katalogu, a każdy link, każde wspomnienie o katalogu to plusik.

:D

każde wspomnienie o katalogu to plusik.

Masz rację ale ja nie chcę osiągać tych plusików za wszelką cenę. Nie ma sprawy jeśli chcesz zarabiać na webwweb - możesz to robić na swoim koncie czyli jeśli masz nadmiar punktów możesz założyć tam wpis swojego Klienta i rozliczyć się z nim w dowolny sposób.

Same przelewy punktów między Użytkownikami wogóle mi nie są na rękę i nie dam się przekonać do słuszności sprawy :D

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Źle mnie zrozumiałeś, osobiście nie zależy mi na zarabianiu na punktach,

tylko pomysł zarzuciłem i wydawało mi się, że może będzie toto interesujące rozwiązanie do promowania katalogu.

A co do zarabiania to niekoniecznie musi to być forma pieniężna. Może to być przecież usługa (modyfikacja strony, skryptu etc.), może baner lub jakiś wpis na stronie itp.

Źle mnie zrozumiałeś, osobiście nie zależy mi na zarabianiu na punktach, tylko pomysł zarzuciłem i wydawało mi się, że może będzie toto interesujące rozwiązanie do promowania katalogu.

Wiem że to tylko pomysł i wydaje mi się ze dobrze go zrozumiałem. Często używa się "ja" w rozumieniu jakikolwiek Użytkownik i moją odpowiedź też tak traktuj bo jest odpowiedzią dla wszystkich Użytkowników.

A co do czerpania korzyści pieniężnych czy jakichkolwiek innych (tak prawdę mówiąc co mnie może interesować jak rozliczasz się z Klientem czy serwisem współpracującym) to jak wspomniałem wyżej z nadmiarem punktów możesz założyć mu wpis i odpowiednio nim zarządzać bądź umieścić link w systemie ogłoszeń :D

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności