Skocz do zawartości

Tego jeszcze nie było! Google nie wyświetla reklam.

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie!

Tego jeszcze nie było. Od jakiś 3 miesięcy prowadzę kampanię reklamową w Google AdWords. Pewnego cudownego dnia (kilka dni temu) reklamy przestały się wyświetlać. Chcąc poznać przyczynę wszedłem na konto AdWords i...

- przy każdej kampanii status aktywny

- przy każdej grupie reklam status aktywny

- na koncie ponad 700 zl

- każde słowo ma znaczną stawkę za kliknięcie (nie jest poniżej wymaganych kosztów za kliknięcie)

Ciekawostka:

Moje konto jest podpiete do My Client Center. Do tego samego My Client Center jest podpiete konto mojego kolegi. Jego stare linki sie pokazuja - a nowo dodane juz nie :/

Czy komuś się coś takiego przytrafiło? Nie wiem co robić! Tracę bardzo dużo pieniędzy, mam zmniejszony ruch na stronie.

Wiem, to straszne, u mnie jest tak od czwartku !

Mam kilkanaście kont, sumy na koncie od 130 PLN do 350 PLN, zarządzane przez różne Client Center.

Rezultat jest taki, że wszystkie kampanie i grupy są aktywne, ale nie ma wyświetleń i kliknięć. Frazy bardzo popularne, np. randki, warszawa.

D4 jak nie wiem co.

Pisałem do Google od czwartku, wysłałem już ponad kilkanaście maili: CISZA.

Kompletnie nie wiem co się dzieje, chociaż żeby był jakiś telefon do nich, to powiedziałbym co o tym myślę...

Dotąd myślałem, że tylko ja mam takie problemy.

Neospioch, kiedy u Ciebie się to zaczęło ?

A co Wam mówi Ads Diagnostic Tool?

To narzędzie pokazuje: Nie masz reklam pasujących do wyszukiwanego terminu (XXX)

Przyczyna

Wprowadzone słowo kluczowe nie powoduje obecnie wyświetlania żadnych reklam.

Co to oznacza?

Możeszotrzymać taką wiadomość w przypadku, gdy wprowadzone słowo lub słowa kluczowe:

* Należy do zatrzymanej lub usuniętej Grupy reklam lub kampanii.

* Nie istnieje na koncie.

* Is rarely included in search queries. (In this case, your ad will being showing for this keyword soon. You don't need to do anything.)

Co mogę zrobić?

Sprawdź swoją kampanię lub Grupę reklam i upewnij się, że słowo kluczowe jest aktywne. Aby znaleźć słowo kluczowe lub jego stan na koncie, możesz użyć funkcji wyszukiwania w całym koncie, która znajduje słowa kluczowe, treść reklam oraz nazwy Grup reklam i kampanii. Pole wyszukiwarki znajduje się u góry każdej strony na karcie ,,Zarządzanie kampanią".

Kocham te wyjaśnienia :)

Sprawdziłem to konto G. Krawczyka, rzeczywiscie jest tak jak mówi. Załozylem dzis konto z bonu do tetsów - działa. Proponuje usunąć wszytskie reklamy - albo dla testówobstawic innym boksem, inna treścią, inna strona docelową itp. Coś generuje błąd.

Hej

Założyłem nową kampanię i jakoś dziwnie zwiększyło się CPC, wręcz ektremalnie !

Wcześniej było min. 0,14 PLN, teraz... a zresztą sami zobaczcie,

clipboard017km.th.jpg

Ponad 6 PLN za klik to przesada.

Najlepsze jest to, że dla mojego imienia i nazwiska wyświetla się też astronomiczna suma.

Czyli to nie zależy od jakości słowa kluczowego, tylko stawka jest dobierana wg. konta.

Sprawdźcie u siebie ile kosztuje słowo "randki" gdy założycie NOWĄ kampanię.

Aha, no i w dodatku w starszej kampanii słowa były zwyczajowo włączone, aktywne, niby CPC się zgadzało i wynosiło 0,14 PLN.

Pozdrawiam wszystkich

Zalożyłem nowe konto. Kupiłem nowe vouchery. Konto zostało doładowane i wszystko ok poszło. Prawie wszystko bo reklamy się nie wyświetlają :/ dopiero mineło 15 minut, ale rozumiem że w statystykach zero ruchu to norma ale w wyszukaniach mnie nie ma :/ k... co sie dzieje :/

Na zagranicznych forach krąży plotka, że Google banuje IP, które obsługuje wiele kont.

To by było nielogiczne, regulamin AdWords zakłada, że można posiadać wiele kont.

Lecz dalej jest jak jest: mam kasę na koncie i chwilowo nie mogę jej wydać.

Niczym za komuny :pisze:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności