Skocz do zawartości

Heartbleed, Czyli Serwery Krwawią Danymi

MaxPan

Rekomendowane odpowiedzi

NSA i tak ma wszystkie dane to po uja się sprężać :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

NSA i tak ma wszystkie dane to po uja się sprężać

Ciekawe czy dadzą kopie jak posypią się serwery. :)

Nikt nigdy nie był i nie będzie bezpieczny. Trzeba zabezpieczyć się tylko przed gimbusami i można spać spokojnie. ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Błąd odkryty niedawno, ale podatność nie jest nowa (1.0.1 wyszło w marcu 2012). Pojawia się pytanie czy ktoś o tym już wiedział wcześniej. A o ile wiedział, to na pewno nie atakował losowych i przypadkowych serwerów.

Bajer fajny choć łatwy do wykrycia.

Quas Primas

Pojawia się pytanie czy ktoś o tym już wiedział wcześniej.

Można pytanie rozwinąć i zapytać czy "błąd" był celowy i kto za tym stoi. Czyżby "furtka"?

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Z życia wzięte

8:15 telefon stacjonarny (człowiek śpi po nocce)- "Dzień dobry firma ta i ta..zaprasza na masaż" moja odpowiedź "Nie dziękuje proszę tutaj nie dzwonić"

9:11 - witam dzwonimy do pana z ofertą Canal + (której nigdy nie miałem i nigdy nie korzystałem), "Skąd macie moje dane?" cisza..

W środę dzwoni do mnie firma ubezpieczeniowa (zdarzenie z września tamtego roku, wiedzieli wszystko jak złamałem palca kto poniósł za to pewną odpowiedzialność)..

Więc już dawno nie ma czegoś jak bezpieczeństwo naszych danych, są tylko miejsca które ich jeszcze nie wykorzystały

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Pojawia się pytanie czy ktoś o tym już wiedział wcześniej.

Można pytanie rozwinąć i zapytać czy "błąd" był celowy i kto za tym stoi. Czyżby "furtka"?

Pewnie rozważnie jest wygenerować nowe klucze SSL. Wątpię, żeby ten błąd był znaleziony przez analizę kodu, prędzej ktoś googlowi memdumpa robił i się połapali.

NSA i tak ma wszystkie dane to po uja się sprężać :D

Bo teraz je mogą odszyfrować ;p

Quas Primas

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności