Skocz do zawartości

Filtr Na Domenie

programista1999

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam dosyć świeżą domenę, około 2 tygodnie. Załapałem filtra na główną frazę, prawdopodobnie dlatego że za dużo linkowałem z tym anchorem - to znaczy na pewno jest taki powód :)

Pytanie co teraz zrobic, ponieważ nie mogę edytować tych linków. Lepiej kupić nową domenę czy po jakimś czasie ten filtr sam zniknie? Jeśli np zaczne linkować z innych anchorem?

Pozdrawiam

W dwa tygodnie filtr? Raczej nie.

Proponuję dobrze sprawdzić.

Od dwóch lat chcę załapać filtr na jedną domenę i nie mogę. Ponad 180k na jedną frazę, chyba za mało. ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

A skąd wiesz, że za kilka miesięcy? Jak to sprawdziłeś? Jakieś testy? Czy gdybanie?

Filtry puszczają od 2 tygodni wzwyż dal Twojej informacji...

Dodaj linki brandowe a filtr puści... za mało nabroiłeś, aby mógł cię trzymać długo...

A skąd wiesz, że za kilka miesięcy? Jak to sprawdziłeś? Jakieś testy? Czy gdybanie?

Filtry puszczają od 2 tygodni wzwyż dal Twojej informacji...

Jak najbardziej wiem to z doświadczenia. Mój schemat linkowania nowych domen wyglada tak:

1. Rejestruję domenę\

2. Robie stronę

3.Zapuszczam XR i dodaję tą stronę na ok 2000 polskich forów ( są to tylko w miarę dobre fora)

4. Strona pojawia się w indeksie i szybko z niego wypada

5. Zazwyczaj wraca po 3- 6 -10 miesiącach

6. Od tego momentu zaczynam linkowanie- oczywiście jeżeli jest taka potrzeba, bo na frazy proste i średnie prawie zawsze osiągam pozycję min TOP 5.

7. Jezeli pozycja nie jest satysfakcjonująca to dopalam, to wszystko linkami z własnych zaplecz.

Próbowałem kiedyś dalej linkować domeny, które wypadły z indeksu, ale z efektów nie byłem zadowolony.

W każdym razie każda młoda domen, która po wypadnięciu z indeksu przestaje być linkowana na 100% wróci, ale jeżeli dalej jest linkowana, to takiej gwarancji nie ma, bo mam domeny, które twardo okupują TOP 100 i za nic wyżej nie chcą się ruszyć.

Oczywiście to trzeba obserwować, bo jedne wracają po 6 miesiącach, ale sa takie, które wracają po miesiącu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności