Skocz do zawartości

Zarobki

riQ93

Rekomendowane odpowiedzi

To raczej nic dziwnego. Patrzysz na tą kwotę w złotych. 200 złotych to bardzo mocno uśredniając 50 euro. Oczywiście jest to dużo, ale nie zmienia to faktu że to nic nadzwyczajnego gdy ma się dużą stronę, z dobrym ruchem i dobrą tematyką. Jak sam wspomniałeś "Jest to dość duża strona" więc kolega włożył i wkłada dużo pracy za co dostaje "Nagrodę".

Poczytaj sobie trochę na anglojęzycznych forach, jak to niektórzy - ja to nazywam złoty strzał - z mikrostronki z kilkoma podstronami potrafią zarabiać 5-10 euro dziennie.

Mogę tylko powiedzieć, że takie historie powinny motywować do cięższej pracy ;)

Również nie wierzyłem mu, ale pokazał mi raporty z adsense i faktycznie tyle zarabia. Co do wielkości jego strony, to on prawie cały czas ma 1000 użytkowników online na stronie. Pytam się was ponieważ ja również mam strone i adsense ale u mnie to maks 7-10 zł dziennie :/ Może macie jakieś rady jak tu podnieść zarobki?

"Jest to dość duża strona" więc kolega włożył i wkłada dużo pracy za co dostaje "Nagrodę".

Czy włożył w to dużo pracy, tego na 100% nie był bym pewien, chociaż nie znam kolegi.

Co do mikrostronek, to ostatnio pozycjonowałem zapleczówkę na pewną frazę bankową, oczekiwałem z niej może parę linków w przyszłości, a okazało się, że łatwiutka fraza ma długi gon i miesięcznie wpada 8tyś ruchu z niej.

Czyli w Polskim internecie są jeszcze takie miejsca na łatwiutką kasę.

Zwiększyć zarobki ze strony można na kilka sposobów (choćby lepsze dopasowanie reklam, ale nie wiem o jakiej stronie mówimy, więc to wszystko jest...)

0d razu widać dlaczego kolega zarabia tyle, a ty tyle, większy ruch, zwiększ ruch to będą większe zarobki.

Przy takim ruchu jest to całkiem możliwe, ale przychód Adsense jest tylko przychodem, po drodze masz sporo kosztów m.in. dedykowany serwer, domeny, reklamy, koszt działalności (zus, podatki) - wszystko wygląda kolorowo jak ktoś patrzy z zewnątrz (dobrze jest tam, gdzie nas nie ma). Im stronka większa tym pojawiają się również dodatkowe zapotrzebowania np. dodatkowy etat.

A już nie wspomnę o tym, jak stronka załapie się na jakiś zwierzyniec (panda, pingwiny), przychody drastycznie maleją a koszty -> const.

Czy włożył w to dużo pracy, tego na 100% nie był bym pewien, chociaż nie znam kolegi.

Również nie wierzyłem mu, ale pokazał mi raporty z adsense i faktycznie tyle zarabia.

Jakoś to strasznie dziwacznie brzmi. Kolega którego się nie zna chwali się swoimi zarobkami przed drugim kolegą? Jakaś ściema, czy może faktycznie aż tak ciemne bywają jednostki.

Tak czy inaczej ciemnotą jakoś jedzie...

Sorry, nie odpowiadam na PMy

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności