Skocz do zawartości

Angielski Content Na Stronie .pl

cineq

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

zakupiłem stronę pod zaplecze mającą PR 2 oraz zawierająca tematykę zbliżoną do strony pod którą ma być linkowana(strona po angielsku).

I teraz pytanie czy content który będę na niej umieszczać, może być również po angielsku? czy byłoby znacznie lepiej gdyby był po polsku?

Pozdrawiam

Witam,

zakupiłem stronę pod zaplecze mającą PR 2 oraz zawierająca tematykę zbliżoną do strony pod którą ma być linkowana(strona po angielsku).

I teraz pytanie czy content który będę na niej umieszczać, może być również po angielsku? czy byłoby znacznie lepiej gdyby był po polsku?

Pozdrawiam

1. PR - mało się teraz liczy...

2. Skoro tematyka podobno, to bardzo dobrze, blog tematyczny to według mnie, dobre zaplecze ( Wstępnie stwierdzając) Czyli strona zapleczowa jest Po Angielsku i docelowa strona także, więc idealnie!

3. I teraz tego 3 podkreślenia nie rozumiem... Skoro content jest w tej samej tematyce, to dziwne, że zaplecze jest polskie, a strona docelowa angielska... No ale jeżeli już tak jest, to oczywiście lepiej będzie, gdy wszystko będzie w jednym języku... Wiesz, pomyśl tak, czy ktoś z polski by linkował do zagranicznego serwisu ? rzadko ale może być. Ale nawet sam anchor tekst kierujący do strony docelowej będzie dziwnie wyglądał " po angielsku" otoczony polskimi zdaniami... Jak dla mnie bezsensu...

4. Poza tym gdyby całe zaplecze było polskie, wpłynęłoby to na pewno źle na geolokalizację... Chociaż czytałem, że są takie strony i mają się dobrze.

Także jeżeli chodzi o to czy pisać po angielsku teksty, czy może po polsku... Moja odpowiedź brzmi:

Zdecydowanie Angielski!

Pozdrawiam

dziekuje, za obszerne wyjasnienie:)

troche nie jasno moglem to opisac. chcialbym wypozycjonowac strone na ktorej tresc jest w jezyku angielskiem w tym celu wykupilem domene na ktorej wczesniej byla tresc o podobnym temacie tylko w jezku polskim( chodzi o gre online), aktualnie zakupiona strona nie posiada tresci i wlasnie moim mankamentem jest ktory jezyk wybrac przy pisaniu artykulow.

Pozdrawiam i jakby co przepraszam, za wprowadzenie w blad

Gość stockhouse

Mam pytanie w podobnej kwestii, tzn. mam stronę na polskiej domenie, z systemem cms wordpress. Zakupiony wzór strony ma opcję dodawania opisów w innych językach, np. czeskim, rosyjskim, angielskim.

Pytanie brzmi, czy ma to sens, jeśli na polskiej domenie będę zamieszczał zawartość strony w innym języku, głównie rozchodzi mi się o angielski.

Przecież link z zaplecza i tak Ci nic nie da, więc może być nawet po chińsku. Zamiast w zaplecza to inwestuj swój czas i pieniądze w social media.

Najlepsze efekty w pozycjonowaniu przynosi nic nie robienie. Po prostu rozwijaj cały czas swoją stronę, a sama się wbije do top 10 i będzie to pozycja niezachwiana. Nie wierzysz? Też kiedyś nie wierzyłem...

Gość stockhouse

Aktualnie zajmuje się hurtownią odzieżową outlet i w tym wypadku również uważacie że social media pomogą? Chyba nie tędy droga. Owszem mamy swoje sklepy, gdzie dziewczyny same działają na FB, ale to tylko to mamy w tym kierunku. Nie wiem czy czasem dobrym posunięciem będzie zainwestowanie w domenę .com lub .eu i tam cały content strony polecieć w języku angielskim.

A czy jeżeli będzie tekst po polsku i będzie posiadał linka po angielsku to gogle może się przyczepić do czegoś takiego ?? może dać filtra ręcznego ??

Gdy nie wiesz jaka maszyna do szycia jest dla ciebie najlepsza, lub gdy denerwuje cię codzienne golenie to być może golarka braun będzie dla ciebie wybawieniem.

Ja myślę, że crosmoweb chciał przekazać, że social media mogą wygenerować większe roi niż zdobycie topow w google. Jeśli to miał na myśli, to muszę się z nim zgodzić, bo widziałem przypadek sklepu właśnie z ubraniami, który prowadził 100% sprzedaż przez kanał facebook (tyle, że to musi być zrobione w pełni z głową, profesjonalnie, tak jak zrobiły to te dwie dziewczyny), więc widać, że tutaj też się da, ale to będzie taka sama sytuacja co z google, czyli uzależnienie od polityki fb, tam też zmieniają algorytmy, ostatnio też spadają zasięgi. Jak to powiadają ryzyko, a kto nie ryzykuje nie pije szampana.

Odkrywam przed Tobą wszystkie karty na marketing BLOG. ;)Pozycjonowanie i optymalizacja stron internetowych

pozycjonowanie-chorzow.jpg

Gość stockhouse

czyli jednym słowem (przynajmniej w moim wypadku - hurtowni odzieży + sklep) warto spróbować na social mediach ze sklepem. A czy działania na serwisach społecznościowych, które np. będą robione źle, chaotycznie i bez pomyślunku mogą doprowadzić do tego że strona spadnie z pozycją w googlach?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności