Skocz do zawartości

Youtube- Duża Różnica W Zarobkach Przy Filmach Z Tą Samąilością Wyświetleń

virtrovi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, czy może mi ktoś wyjaśnić dlaczego jeden mój filmik który ma ok 30tys wyświetleń zarobił 11$ a drugi który ma podobną ilość wyświetleń zarobił 0,77$ ? mam pare filmików wszystkie powyżej 10 tys wyświetleń ale każdy z nich zarobił poniżej dolara za wyjątkiem jednego. Z góry dziękujęza pomoc.

Bo prawie nikt nie klika w reklamy.

Najczęsciej pewnie klikają na zasadzie przypadku, czyli kiedy chcą zamknąć reklamę.

A tak na marginesie, jeśli nikt nie klika, to reklamodawca też nic nie płaci?

Jakoś mi się nie chce wierzyć....

Tak czy inaczej idzie to w kierunku zochydzenia przyjemności z oglądania filmów.

Na takim onecie, jak widzę player, to od razu spadam, bo nie mam ochoty oglądać kilku reklam pod rząd. I tyle mają ze mnie jako użytkownika.

Pewnie takich jak ja jest więcej. Jak na YT wprowadzą na siłę reklamy preroll pod każdy filmik, to tam tez mnie nie będzie więcej.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Ale nie uważasz, że na 30000 wyświetleń to trochę mało ? od czego to może być uzależnione?

No niech ma 300 tys. I co ? 8 USD?

Albo niech ma 3 mln. I co, 80 USD?

YT i G robi z ludzi idiotów. Za 3 milionową publikę płacić takie grosze to śmiech.

Czas im powiedzieć, żeby się pocałowali tam gdzie mogą pan Pana mjastra w ... pocałować.

Z wielu relacji wiem, że wartościowi ludzie, którzy generują potężną oglądalność powoli zaczyna uciekać z YT. Mają dosyć reklam, śmiesznych groszy im proponowanych i niekończących się zastrzeżeń.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Wielu "jutuberów" mówi że nie da się zarobić na wyświetlaniu nawet milionowym z reklam, inną opcją jest już lokowanie produktu, nie trudno zauważyć że wiele firm się w ten sposób reklamuje jeśli już taki jutuber ma spory kanał.

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

Ale nie uważasz, że na 30000 wyświetleń to trochę mało ? od czego to może być uzależnione?

Jeśli produkujesz filmy rozrywkowe i wyświetlają się tam reklamy kompletnie niezwiązane tematycznie z filmem, to zarabiać będziesz słabo.

Jeśli produkujesz filmy tematyczne, np. o ogrodnictwie, a potem masz tam reklamy środków ochrony roślin, czy sklepów ogrodniczych, to będą klikane częściej, a więc będziesz mieć pieniądze.

Najczęsciej pewnie klikają na zasadzie przypadku, czyli kiedy chcą zamknąć reklamę.

A tak na marginesie, jeśli nikt nie klika, to reklamodawca też nic nie płaci?

Jakoś mi się nie chce wierzyć....

Tak czy inaczej idzie to w kierunku zochydzenia przyjemności z oglądania filmów.

No cóż, ktoś musi płacić za tę Twoją przyjemność. Bo przecież Ty pewnie płacić nie będziesz za oglądanie filmów na YT, prawda? Nie ma darmowych obiadów, ani dużych darmowych serwisów w internecie. ;)

A tak na poważnie, to zależy od rodzaju reklamy.

Prerolle są płatne za odsłony. Te, które można wyłączyć, są tańsze.

Display, czyli reklamy widoczne na filmach, płatne są w modelu CPC albo CPM. I reklamodawcy raczej będą chętni by płacić w CPC.

Wielu "jutuberów" mówi że nie da się zarobić na wyświetlaniu nawet milionowym z reklam, inną opcją jest już lokowanie produktu, nie trudno zauważyć że wiele firm się w ten sposób reklamuje jeśli już taki jutuber ma spory kanał.

Bo to jest identyczny temat, jak z serwisami internetowymi.

Jak masz serwis tematyczny, branżowy, to na reklamie zarabiasz lepiej.

Jak masz śmietnik rozrywkowy w rodzaju pudelka, kwejka, albo demotywatorów, to na reklamie zarabiasz słabo.

W przeliczeniu na 1 000 odsłon, rzecz jasna.

Tu też nie ma darmowych obiadów. Efekt wizerunkowy kampanii jest wart mniej, niż konwersje w sklepie internetowym.

to stawki widzę ,ze są potężne na YT :kwasny:

sam chciałem po wakacjach zacząć nagrywać filmiki mam pewną niszę ale z takimi zarobkami to ja na bułkę nie zarobie.

jednak tak siak czy inaczej YT jest najpotężniejszym graczem na rynku i chyba tylko oni płacą za reklamy.

z punktu widzenia użytkownika bardzo denerwują mnie te reklamy.

chociaż dzięki YT poznałem tez kilka fajnych i śmiesznych reklam

jednak suma sumaru jakos mnie denerwują.

Klikalność zależy od tego skąd np. pochodzi ruch, a więc czy jest to ruch naturalny: wyszukiwarka youtube, polecone ytitp. , czy jest to ruch wymuszony np. spamy itd. ?

Z drugiej strony zwyczajnie może nie być reklam dla tematyki określonego filmiku, bo to reklamodawca w ostateczności decyduje, gdzie ma wyświetlać się reklama . Jeżeli filmik jest robiony dla gimbusów, to wiadomo,że na nim zbyt sporo nie zarobisz.

Sporo też zależy od tego, gdzie fizycznie jest oglądany film (gdzie jest player). Inne reklamy dostaniesz oglądając film na YT, a inne gdy zostanie wrzucony np. na sadistic.pl.

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności