Skocz do zawartości

Jak Sprawdzić Efekty Działań?

jamcito

Rekomendowane odpowiedzi

To pewnie jedno z tych pytań bez odpowiedzi, przynajmniej jednoznacznej, ale spróbuję :)

Po jakim czasie od działania (blast, preclowanie, katalogowanie) powinny być widoczne efekty? Powiedzmy planuję zrobić najpierw katalogowanie, potem preclowanie, na końcu to wszystko pociagnąć blastem... Jak można ocenić, które z tych działań przyniosło najlepsze rezultaty.

Ile należy odczekać żeby móc w miarę realnie stwierdzić, że dane działanie np. podbiło stronę o 50 oczek.

Wszystko rób stopniowo. Na bieżąco sprawdzaj zarówno pozycje, na których znajduje się Twoja strona w wynikach Google jak i liczbę linkujących domen, liczbę backlinków. Śledź ich jakość. Do monitorowania warto wybrać jedno z dostępnych narzędzi, żeby weryfikowało te rzeczy automatycznie.

Gość stockhouse

Odnośnie sprawdzania efektów działań mam pewne problemu właśnie z weryfikacją pozycji strony w google. Aktualnie korzystam z darmowego oprogramowania:

SEO Soft

Free Monitor for Google

Wyniki wiadomo mam te same, dla fraz które mnie interesują jednak, przykładowo gdy jestem w pracy programy te pokazują moją stronę dużo wyżej w porównaniu gdy na tych samych programach sprawdzę pozycję strony z mojego prywatnego laptopa.

Jest to wina darmowego oprogramowania, które w jakiś sposób interpretuje wynik (ilość, rodzaj fraz) wyszukiwań w google przez ip zewnętrzne?

Z góry dziękuje za pomoc.

Najprawdopodobniej jest to wina cookiesów które masz zapisane w przeglądarce internetowej. Miałem podobny problem i dowiedziałem się aby wyniki były miarodajne to trzeba by było kasować wszystkie dane przeglądarki przed każdym sprawdzeniem.

Gdy nie wiesz jaka maszyna do szycia jest dla ciebie najlepsza, lub gdy denerwuje cię codzienne golenie to być może golarka braun będzie dla ciebie wybawieniem.

Gość stockhouse

Najprawdopodobniej jest to wina cookiesów które masz zapisane w przeglądarce internetowej. Miałem podobny problem i dowiedziałem się aby wyniki były miarodajne to trzeba by było kasować wszystkie dane przeglądarki przed każdym sprawdzeniem.

Niestety, pokasowałem CCleanerem historię przeglądania, cookies ze wszystkich przeglądarek jakie aktualnie mam zainstalowane na komputerze i niestety wynik dalej ten sam, przekłamania na jednej z fraz mam nawet o 15 pozycji co mnie dalej szokuje, i nie wiem dlaczego w domu mam np. pozycję 22 a w pracy 7 :/

Gość stockhouse

Na dzień dzisiejszy uczepiłem się tych 2 aplikacji ze względu na to że są za free, jednak Twoja propozycja ma również taką opcję, owszem okrojoną bardzo ale jak dla mnie wystarczy, dzięki za pomoc, mam nadzieję, że w końcu będzie można uzyskać rzetelny wynik pozycji strony w googlach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności