Skocz do zawartości

Google Analytics Oraz Google + W Wynikach Serp

Thommen

Rekomendowane odpowiedzi

@ShRon to są moje (myślę że nie tylko) spekulacje. Uzadaniam to tym, iż są to olbrzymie i cenne źródła danych. Google + może zwiększać wagę, a GA przedstawia zachowanie Internauty na stronie czyli: wskaźnik pożyceń, czas przebywania na stronie itd. Udział GA klasyfikuje się na ponad 50%. Jest to znacząca wartość.

Również dochodzę do wniosku, ż Google Instant, ma nieznaczący wpływ (ale to na marginesie)

Nie za bardzo wiem o jakie wagi i pożyczki Ci chodzi, ale ze swojego doświadczenia mogę napisać, że GA nie ma żadnego wpływu na pozycje, a standardowy profil google+ wpływ ma tak mały, że można to spokojnie pominąć. Co oczywiście nie znaczy, że czasami nie warto z tych serwisów korzystać.

When you dream, there are no rules - people can fly, anything can happen.

Blog o modzie męskiej - emodini.pl

Czy ktoś z Was badał wpływ dodania Google Analytics oraz przycisku Share w Google + na pozycję w SERP?

a GA przedstawia zachowanie Internauty na stronie czyli: wskaźnik pożyceń, czas przebywania na stronie itd

tzn.że jak nikt nie wchodzi na moją stronę bo jest "głęboko' w ...serpach i ją podłącze do Analitycs i zobaczę że nikt nie wchodzi na moją stronkę to ona podskoczy w serpach ?? A czy na pozycję w serpach wpływa liczba uzytkowników upowaznionych przeze mnie do korzystania ze statystyk ? No bo jak bysmy np. w 6 osób wiedzieli że nikt na stronę nie wchodzi to by do top 10 wskoczyła.

Temat proponuję przenieść do innego działu.

G+ dobrze wykorzystany zwiekszy ruch lecz nie da kopniaka. :)

G+ zwiększa ruch ale nie w każdej branży. Można powiedzieć, że jest to marginalne zjawisko. Inaczej jest z innymi socialami.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności