Skocz do zawartości

Depozycjonowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Trafiłem ostatnio na ciekawe zjawisko. Niestety nie mogę podlinkować, ani nawet wrzucić screen'a :|

Długa lista linków jeden pod drugim przez najprzeróżniejsze frazy do masy różnych polskich domen zupełnie ze sobą nie powiązanych na jakimś spamerskim forum zagranicznym, post pod postem. Dodam, że moja strona też się tam znalazła, choć wcale o to nie prosiłem.

Czy to jakaś forma depozycjonowania? Po co ktoś tak masowo chciałbym działać nad domenami, których na pewno nie pozycjonuje?

Niezły mix od stron głównych, poprzez artykuły na serwisach informacyjnych, po podstrony katalogów firm. Wątpię czy przy takiej ilości linków może to działać jakkolwiek na plus czy minus.

When you dream, there are no rules - people can fly, anything can happen.

Blog o modzie męskiej - emodini.pl

Przez kogo, pewnie nigdy się nie dowiemy. Bardziej mnie intryguje pytanie "po co?". Moja spiskowa teoria: jest to jakiś sposób dopalania witryn korzystających z systemów wymiany linków (automat pobiera anchory, URLe i wali wpisy). Niestety profil adresów moją teorię raczej dyskwalifikuje. Może ktoś bardziej obeznany w spamie się wypowie (a mamy na tym forum "paru" niezłych wymiataczy).

When you dream, there are no rules - people can fly, anything can happen.

Blog o modzie męskiej - emodini.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności