Skocz do zawartości

Szybkość Wypozycjonowania

Yannkes

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 103
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Równie dobrze możesz przewidywać kurs dolara za 5 lat..

Dawno takich bajek nie słyszałem , dam Ci banalny przykład : która strona będzie wyżej :

a) ta co dostanie link z katalogu onetu

B) ta która dostanie lin z katalogu onet i gazety

c) ta która dostanie link ze stopki pio (5 tys postów )

Niestety algorytm działa na zasadzie blackbox (https://en.wikipedia.org/wiki/Black_box ) i w żaden sposób nie jesteś w stanie ani określić jego działania ani zmian jakie w nim nastąpią.

fotograf poznań

Widzę zumi na 2 i 3 miejscu. Tak ciężko ich przeskoczyć? Pytam bo przy innych frazach to nie problem.

No i ważne:

Yannkes, on 18 Apr 2014 - 13:31, said:

Chodzi mi frazy "fotograf poznań, "fotografia produktowa", "fotografia produktowa poznań"

Dla tych fraz nawet jak będziesz top1 to i tak CTR będzie max 20 % . Strona musi być zoptymalizowana "pod obrazki" .

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

wystarczy sprawdzić ile

postów przybyło w tym dziale i w jakim czasie ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Pytam nie bez powodu...

pewna firma, która uważa się za poważną w branży SEO już prawie przez 7 m-cy walczy...

na "fotograf poznań" ciągle oscyluje w top20... i też mnie zastanawiało czy pozycje Zumi jest tak ciężko przeskoczyć?

na dwie inne, wg mnie banalnie łatwe frazy wskoczyła w top10 za co płacę umówioną stawkę, stawkę która już się nie zmienia czy pozostałe frazy będą w top10 czy nie... więc pomyślałem że odpuścili pozycjonowanie na top10, nie mówiąc o top3 chociażby frazę fotograf poznań

może i mój błąd, że zgodziłem się na taką umowę... chciałem skonfrontować jedynie czy 7 m-cy to dużo czy mało...

Jak ja lubię takie tematy ;)

Beerbuś a tak przy okazji odnośnie tego:

postów przybyło w tym dziale i w jakim czasie ;)

mam takie pytanie: dlaczego nie ma tam Twojego posta? Na "skuteczne SEO" nie widzę Cię w pierwszej setce. To powiedz mi no jak to skuteczne SEO wg Ciebie wygląda? Polega na nabijaniu postów na PiO i czekaniu na leszczy, którzy się złapią na "skuteczną stopkę" i opowiadanie bajek na temat 6 miesięcznej ciężkiej pracy "w abonamencie" z samymi białymi linkami, ale niestety bez pozycji, bo to w końcu jest proces, to musi trwać... Pan wie, pan rozumie.

Dla mnie skuteczne SEO to takie, że przychodzi klient i mówi: mam stronę, chcę mieć z niej klientów i zamówienia. Odpowiadam ok, za 3 dni będą klienci, ale moimi sposobami i na moich warunkach a jak Pan ma markę, super fajną domenę i padające śnieżynki na stronie (w okresie zimowym) to polecam Beerbusia, który rok dochodzi a później pokazują się na PiO posty tego typu:

może i mój błąd, że zgodziłem się na taką umowę... chciałem skonfrontować jedynie czy 7 m-cy to dużo czy mało...

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Moim zdaniem dla profesjonalistów to dużo czasu. Może warto negocjować umowę? Tak żeby opłacało im się przyłożyć do pracy. Robili już podobne frazy? Proponowali Ci jakieś dodatkowe rozwiązania, inne frazy, inne sposoby reklamy?

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Firma/specjalista z doświadczeniem ogarnie w kilka miesięcy zakładane stabilne pozycje. Kilka to też 2 miesiące, 7 to niedopuszczalne trwonienie czasu i pieniędzy.

Osiągnąć pierwszą dziesiątkę to nie problem.

Standardowe tłumaczenie to zmana algo. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Po pierwsze to klient decyduje czy firma pozycjonująca ma "zrobić" topy nie ważne jak i gdzie, czy ma robić topy dbając o domenę..

I o ile mogę zrozumieć duże firmy typu ford/pzu etc., o tyle nie rozumiem ludzi typu właśnie fotograf/księgowy/architekt itd. którzy tak panicznie dbają o swoją stronę.

Po drugie, pozycjonerowi nie starczy miesiąc na zrobienie > średniej frazy, jeśli dba o swoje "miejscówki" i nie chce ich pokazywać komukolwiek - o ile wcześniej nie "robił" tych fraz. Tutaj są pewne odstępstwa, ale wtedy tracimy moc linków.

Po trzecie, jeśli ktokolwiek jest tak mocny i robi topy w 3 dni - chętnie podam publicznie frazę do zrobienia(bardzo mała konkurencjyność), śmiało idę o zakład że nie "wbije" jej w miesiąc ani nawet dwa miesiące na dłużej niż trzy dni(jasne, manewrować domenami można ale tego nie bierzemy pod uwagę ;)

Tak więc nie ma co wrzucać wszystkich do jednego wora(zarówno klientów jak i pozycjonerów).

Wesłych Świąt, proponuję jajeczko spożyć na rozluźnienie :D

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

mam takie pytanie: dlaczego nie ma tam Twojego posta?

Odpowiedź jest prosta - nie mam problemów tam opisywanych i tyle ;)

To powiedz mi no jak to skuteczne SEO wg Ciebie wygląda?

Między innymi na tym, że zadowolony klient poleca mi innego i tak to się kręci mniej więcej . Co poniekąd jest związane z Twoim stwierdzeniem:

Na "skuteczne SEO" nie widzę Cię w pierwszej setce.

Co do reszty Twoich wątpliwości to już wielokrotnie Ci udowodniłem, "że nie ta liga" ;)

PS

przepraszam, że nie mogę dyskutować z Tobą w temacie "łapania leszczy" bo w tym akurat nie dorastam Ci do pięt biorąc pod uwagę te Twoje "grypy katalogów" ;) , rozumiesz, po prostu mam w tym za mało doświadczenia ;)

PS2

ucałuj wszystkich przy jajkach ....

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Pytam nie bez powodu...

Na Twoim miejscu zrobiłbym tak:

1. zoptymalizował stronę tak aby w serpach pokazały się Twoje foty

2. rozesłał propozycje do włascicieli stron/firm ze zrobisz im foty po kosztach w zamian za link

3. patrzył jak siedzisz w topach ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności