Skocz do zawartości

Szybkość Wypozycjonowania

Yannkes

Rekomendowane odpowiedzi

polecał Ciebie a nie Tobie?

Masz mnie :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 103
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@unnamed zacznij chłopie czytać ze zrozumieniem a dopiero później używaj cytatów, bo widzę, że masz jakiś problem ze zrozumieniem tekstu pisanego, chyba, że proces pozycjonowania a czas wejścia w topy to dla Ciebie jeden uj...

że nie ta liga

;) Nie ma co komentować, z braku laku i kit przejdzie.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Nie wiem na jakiej podstawie określacie termin osiągnięcia pozycji i czy to dotyczy pozycji stabilnej czy przejściowej.

Cały czas pomału pozycjonuję jedną stronę i pomimo, że stale robię analizę i wiem, że odkąd znalazłem się na interesującą frazę w top10 to moja pozycja systematycznie rośnie w tempie około 1 pozycja na 4 tygodnie to ...... za nic nie odważył bym się napisać, że za 20 tygodni będę w top3. Według mojej wiedzy to nie zależy tylko i wyłącznie od jednej pozycjonującej firmy ale od konkurencji i od Google :faja: .

I jeszcze pytanie do tych co "wiedzą" kiedy to osiągną :

Czy w umowach, które podpisują z klientem przewidziane jest, że jeżeli strona nie osiągnie za X tygodni na frazę Y pozycji w TOP3 to firma pozycjonująca płaci firmie zlecającej karę za niewywiązanie się z umowy w kwocie co najmniej takiej jaką wzięła by jeśli osiągnęła by oczekiwany efekt ?

Pompy głębinowe do pobierania wody ze studni zasilania hydroforów i systemów automatycznego.

Wiercenie studni , budowa instalacji hydroforowy i systemów automatycznego nawadniania.

Znajdź chętnego pozycjonera, który podpisze Ci umowę zawierającą jakiekolwiek kary umowne za niewykonanie przedmiotu umowy...

Przecież pozycjonowanie to umowa (sumiennego) działania - a nie umowa o efekt. To tak jak w mojej branży - gdyby adwokat umawiał się z klientem, że odzyska od pozwanego xxx tys zł w x miesięcy - nierealne do określenia. Można oszacować, ale nigdy nie traf się w tygodnie czy miesiące, bo zbyt wiele zależy od czynników zewnętrznych.

Przecież pozycjonowanie to umowa (sumiennego) działania - a nie umowa o efekt.

Chwilkę, ...... w tym wątku przeczytałem że można osiągnąć efekt X za Y czasu.

Jeśli ktoś tak twierdzi to jednoznacznie gwarantuje oczekiwany efekt i określa termin tego osiągnięcia.

To nie jest już deklaracja sumiennego działania a osiągnięcia konkretnego efektu ... a może się mylę ?

Pompy głębinowe do pobierania wody ze studni zasilania hydroforów i systemów automatycznego.

Wiercenie studni , budowa instalacji hydroforowy i systemów automatycznego nawadniania.

Jeśli ktoś tak twierdzi to jednoznacznie gwarantuje oczekiwany efekt i określa termin tego osiągnięcia.

Więc czytaj jeszcze raz:

to będzie od 2 tygodni do 5 lat.

Od 1 dnia do 5

Jak ktoś kto wpycha mocne frazy to efekt powinien być do maks 1 miesiąca

Przy czym odpowiedź numer 1 i 3 są od ludzi znających się na rzeczy a odpowiedź numer 2 od pana który kilka dni temu na takie samo pytanie odpowiedział:

getmarried, on 12 Apr 2014 - 18:05, said:

Pozycjonowanie to długi proces, minimum pół roku regularnej pracy

I co przez te pół roku trzeba robić? Wznosić modły do allacha? Jeżeli chodzi o proces pozycjonowania to trwa on około godziny (nie ważne jakiego czasu, przeważnie każda godzina ma 60 minut).

Więc nie bierz go na serio.

Ciężko będzie znaleźć kogoś kto zapewni Ci top 3 w określonym czasie i da na to gwarancję . Tutaj google rozdaje karty i może się zdarzyć że komuś się uda ale na 2 dni i ....... .Pozycjonowanie z gwarancją terminów to najszybciej na allegro znajdziesz ;)

Chodzi mi frazy "fotograf poznań, "fotografia produktowa", "fotografia produktowa poznań"

Takie frazy to Max do 3 miesięcy w top10

Odniosłem się konkretnie do tego postu.

Nie wiem na jakiej podstawie określacie termin osiągnięcia pozycji i czy to dotyczy pozycji stabilnej czy przejściowej.

.....

No są tacy Specjaliści (Eksperci) tu na forum co termin potrafią skrócić nawet do dwóch tygodni

..."2 tygodnie to wystarczający czas na wystąpienie efektów"....

Marketing internetowy dla firm

Jak masz stronkę która z założenia nie musi być "dożywotnia" to możesz ją na takie hasło wbić bez problemu w 2 tygodnie, tylko kwestia ryzyka dostanie klapsa od wujka G, klientom rzadko chce się stawiać nową stronkę co 2 miesiące. Kiedyś pokazywałem frazę na którą koleś chce mieć całe top 10, wbija na chama (korzystając tylko z swl) stronki z bezsensowną treścią (ale unikalna) naszpikowaną słowami kluczowymi. Wiadomo że stronki zostaną odstrzelone, ale ma taki sposób biznesu.

No są tacy Specjaliści (Eksperci) tu na forum co termin potrafią skrócić nawet do dwóch tygodni

Musisz wiedzieć o tym, że różne strony/branże inaczej się pozycjonuje.

Jako Specjalista powinieneś o tym wiedzieć. ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Nie no wierzyć mi się nie chce... To że byle "domorosły" spec, który całą swoją wiedzę opiera na tym co tutaj wyczyta to się nie dziwię, ale Xann, który wie gdzie i jak uderzyć :hmmm: (chyba tylko wg siebie) wypisuje takie bajki:

Jak by ktoś napisał 2 godziny to bym się zastanawiał, ale w 2 tygodnie to chyba na opanowanie całego top10.

Taki mały screenik. (proces pozycjonowania = 40 min, czas wejścia w top10 jak widać - do top3 wejdzie w ciągu kilku najbliższych dni, konkurencyjność fraz może opiszę w ten sposób - na 10 wyników organicznych na 1 stronie przypada 11 adwordsów - 3 na górze i 8 z boku).

pv3N5Dw.jpg

Tak więc, jeżeli ktoś opowiada bajki, że trwa to miesiąc, dwa, albo pół roku to po prostu nie ma pojęcia jak to zrobić.

A tutaj mail od klienta, któremu te frazy zrobiłem:

Strona od 2 lat była pozycjonowana przez jedną osobę ,ale od sierpniowych spadków, osoba która nam to pozycjonowała nie jest w stanie ponownie wbić jej ponownie do TOP10. Na jej prośbę zmieniłem nawet adres domeny ,ale niestety w dalszym ciągu brak rezultatów ( o ile cokolwiek w ogóle jest robione z tą stroną).

Takich właśnie mamy "specjalistów".

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

No jak dajecie terminy realizacji tygodniowe czy nawet dwutygodniowe to gratuluje i jestem pod wrażeniem, ja daje 3 miesięczne a dlaczego to już inna bajka

ps. polecam zainteresować się przebiegiem wszystkich dotychcasowych Mistrzostw Polski w Pozycjonowaniu tam też pozycje były juz po 24 godzinach

Marketing internetowy dla firm

No to Xann mam propozycje : zróbmy 3 miesięczny test ... fraza fotograf poznań - osoba która uzyska gorszy wyniki wpłaca 10 tys na dowolną fundację. Chwaliłeś się, że jestes w top10 najlepiej zarabiających agencji interaktywnych więc nie zaboli Cie w razie czego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności