Skocz do zawartości

Webmastertools Dziwny Komunikat

enforces

Rekomendowane odpowiedzi

Hej mam w webmastertools taki komunikat:

Nie wykryliśmy żadnych problemów z zawartością Twojej witryny. Podczas indeksowania witryny sprawdziliśmy ją pod kątem potencjalnych problemów z treścią na stronach, w tym pod kątem duplikatów i brakujących lub problematycznych tagów tytułu albo metaopisów. Te problemy nie uniemożliwią wyświetlania Twojej witryny w wynikach wyszukiwania Google, ale zwrócenie na nie uwagi pozwoli dostarczyć więcej informacji dla Google, a nawet pomóc kierować ruch do Twojej witryny. Na przykład tekst tytułów i metaopisów może być wyświetlany w wynikach wyszukiwania, a użytkownicy chętniej klikają zrozumiały, opisowy tekst

O co chodzi?

Przeprowadzono kiedyś badania, że my Polacy nie potrafimy czytać ze zrozumieniem do tego stopnia, że instrukcja obsługi odkurzacza, koniecznie musi być w wersji obrazkowej

My Polacy to z jednej strony zbytnie uogólnienie - są jeszcze tacy co potrafią czytać ze zrozumieniem, ale coraz mniej nas.

Z drugiej strony zbytnie zawężenie - nie dotyczy ten problem polaków wyłącznie.

ps. jeśli nie wiem jak inni, mnie w ostatnich kilku latach wyjątkowo irytuje kilka zwrotów: przeprowadzono badania, eksperci mówią, eksperci przewidują.

Na studiach mój promotor (uważam, że słusznie) zwracał uwagę, że zawsze w takim wypadku powinno się bezwzględnie podać źródło badań imię i nazwisko autora. Inaczej nie ma możliwości weryfikacji głoszonego twierdzenia, a zatem należy uznać za nieprawdziwe. Taki to właśnie sposobem piszą studenci AWF artykuły eksperckie za 5 zł z dziedziny energetyki, ekonomi i jeden Bog wie czego jeszcze powołując się na mitycznych ekspertów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności