Skocz do zawartości

Long Tail Jak Pozycjonować

Kama

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałam zapytać jak pozycjonuje sie na długi ogon i czy do tego trzeba zaplecza?

Czy każde słowo kluczowe nadaje sie pod Long Tail, czy to zależy od średniej miesięcznych wyszukań czy od konkurencji. Powiedzmy że chce pozycjonować sklep meblowy pod frazy:

agata meble

agatameble warszawa

agata meble katowice

agata meble szczecin

agata meble kalisz

agata meble łódź

agata meble rybnik

agata meble opole

........Itd

Słyszałem właśnie, że long tail jest błędnie mylony z niszowymi frazami kluczowymi (keywordami), Long Tail własnie powstaje, gdy content jest odpowiednio zrobiony, tzn zoptymalizowany pod różne frazy. Jak coś to proszę mnie poprawić. Ale sam na blogu wejścia mam praktycznie z long taila ;) i czasami widzę, że ludzie mi wpisują po 6 słów :)

gdy content jest odpowiednio zrobiony, tzn zoptymalizowany pod różne frazy.

Nie tyle content co cała witryna ( łącznie ze strukturą/linkowaniem wewnętrznym/metatagami/grafiką itd)

Jak coś to proszę mnie poprawić

w/g życzenia ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

to są fraz niszowych nie long tail?

Tak.

Fraza niszowa to "Meble Agata Szczecin"

a fraza LT to:

"stolik nocny 60x100 czarny dąb"

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Od czego zależy czy jest to fraza niszowa? od ilości wyszukań ?

Chodziło mi o pozycjonowanie fraz niszowych a pomyliłam je z long tail. Wiadomo że takich fraz niszowych może być sporo. Jak sie pozycjonując takie frazy? Czy dla każdej frazy trzeba oddzielne zaplecze lub wystarczy jedno.

Od czego zależy czy jest to fraza niszowa? od ilości wyszukań ?

Chodziło mi o pozycjonowanie fraz niszowych a pomyliłam je z long tail. Wiadomo że takich fraz niszowych może być sporo. Jak sie pozycjonując takie frazy? Czy dla każdej frazy trzeba oddzielne zaplecze lub wystarczy jedno.

Jedno zaplecze wystarczy. Masz przecież w zapleczu wiele artykułów, w których umieszczasz frazy.

Właśnie skończyłem tworzyć swoje pierwsze zaplecze ( 2 miesiące prawie). To działa :peace:

Dostałem na forum duże wsparcie w budowie, za co Gremium PiO przy okazji dziękuję.

Jedno zaplecze wystarczy. Masz przecież w zapleczu wiele artykułów, w których umieszczasz frazy.

Właśnie skończyłem tworzyć swoje pierwsze zaplecze ( 2 miesiące prawie). To działa :peace:

Dostałem na forum duże wsparcie w budowie, za co Gremium PiO przy okazji dziękuję.

Tak tylko na trudniejsze frazy podobno musi być jedno zaplecze na jedno słowo kluczowe. W moim wypadku była by to fraza agata meble?

Na resztę słów które podałam można wrzucić w jedno zaplecze? Chciał bym wiedzieć jakie koszta mnie czekają.

Proszę jeszcze o napisanie od czego zależy czy jest to fraza niszowa? od ilości wyszukań ?

Na resztę słów które podałam można wrzucić w jedno zaplecze? Chciał bym wiedzieć jakie koszta mnie czekają.

Proszę jeszcze o napisanie od czego zależy czy jest to fraza niszowa? od ilości wyszukań ?

Jeżeli zaplecze duże , można wrzucić wszystkie frazy ( wielkość zaplecza to kwestia dyskusyjna)

Tak, zależy od ilości wyszukań.

Na swoim przykładzie - koszt mojego zaplecza: 25 domen (250 zł) , 25 domen na rynku wtórnym (2000 zł), 350 tekstów ( 700 zł), hosting SEO (300 zł/kwartał), grafika ( 500 zł), plus moja praca 2500 zł ( 60 dni/5 godz dziennie)

w sumie: 6250 zł

Zapomniałem dodać kwoty XXX za pozyskanie naturalnych linków oraz czas na codzienne linkowanie...

Myślę , że małe zaplecze to kwota ok. 10 000 zł

No i nie ma pewności , że zadziała.

Warto pomyśleć o pozycjonowaniu przez firmę jak mówi Xann jeżeli nie masz dużo domen i fraz.

Agata meble, to w pierwszej kolejności frazy brandowe i życzę wam wszystkim powodzenia w zdobywaniu pozycji 1 -3 , 1 - 4, a czasami nawet 1 -5 .Frazy brandowe, są poza zasięgiem każdego z nas ....

Chyba, ze komuś chodzi o prestiż i zadowala się pozycjami najczęściej poniżej 5, ale zysku z tego nie będzie żadnego.

Frazy brandowe wyjatkowo trudno się pozycjonuje, bo jeżeli zaczniesz linkować frazami typu Agata meble + nazwa miasta, to bardzo szybki będzie wypad na pozycję 100 i niżej, a jak zaczniesz linkować bez anchora, to pozycjonowanie będzie trwało w uj czasu,a gwarancji na pozycje nie ma żadnej, bo xxx linków za dużo i z pozycji 30 nie ruszysz przez najbliższe kilka lat

Jak dla mnie najgorsza konkurencja jest taka, która nie linkuje, a pozycje dostaje dlatego,że Google określone domeny uznaje za zaufane, a w twoim przypadku właśnie taką masz konkurencję.

nazwa miasta, to bardzo szybki będzie wypad na pozycję 100 i niżej

Wcale tak być nie musi, jeżeli witryna jest zoptymalizowana pod frazy a profil linków jest zróżnicowany to wchodzi jak w masło .. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności