Skocz do zawartości

Long Tail Jak Pozycjonować

Kama

Rekomendowane odpowiedzi

Jedno zaplecze wystarczy. Masz przecież w zapleczu wiele artykułów, w których umieszczasz frazy.

Właśnie skończyłem tworzyć swoje pierwsze zaplecze ( 2 miesiące prawie). To działa :peace:

Dostałem na forum duże wsparcie w budowie, za co Gremium PiO przy okazji dziękuję.

Jedno zaplecze? W sensie jedna domena? Toż tego nawet zapleczem nazwać nie można...

Ja na tzw. "zdrowy rozum" czyli "fraza +dodatkowe parametry" które mogą być ujmowane przy wyszukiwaniu takie jak rozmiar/wymiary, kolor, dodatkowa funkcjonalność w przypadku produktów. W przypadku noclegów może to być charakterystyka otoczenia obiektu/miejsca , blisko położone atrakcje, sklepy itd.

To tak na szybko dwa przykłady.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zgadzam się z tym co powyżej. Przede wszystkim trzeba zamienić się miejscami i na chwilę choć stać się użytkownikiem, który szuka danej usługi czy produktu. To nie zawsze to samo, co prezesi czy inni marketerzy sobie myślą, bo logika ludzkiego myślenia czasem jest przedziwna. I nie rozdzielałem bym frazy na lt i niszowe, w sensie co istotniejsze. Jedne i drugie warte są uwagi, bo raczej ruch na stronie nie generuje się z 1 czy 2 frazy, ale z wielu. Przy okazji jest to bezpieczniejsze, bo stracić pozycję na 1 czy 2 frazy łatwo. Rzadziej dzieje się tak, gdy ruch oparty jest o wiele fraz. To taka moja filozofia "kamyczek do kamyczka". No i warto mieć jakieś porządne statsy podpięte, by móc na bieżąco obserwować w jaki to sposób ludzie trafiają na stronę, a jeśli przez wyszukiwarkę to po jakiej frazie.

A długi ogon się linkuje ? bo mi się zawsze wydawało, że on "wychodzi optymalizacją" i "mocą domeny" ....

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Jak ma się czas...

IMHO to strata czasu

A linkuj sobie jak chcesz , ja nie mam czasu na pierdoły ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności