Skocz do zawartości

Spam, Spam, Spam...

libra

Rekomendowane odpowiedzi

Oj tam dyskutujecie w ogóle nie prawniczo

bo język półprawd niewiele wnosi do dyskusji -> nawet twoje wyliczenie jest blednę bo dzięki lukom w prawie koszty zawsze przekraczają ten przepis :)

lichwiarskie pozyczki sa DOBRODZIEJSTWEM dla tych co z nich korzystaja

tak tak -> w/g ciebie pomór i nieurodzaj pewnie tez jest dobrodziejstwem :)

• Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A z ciekawości... wiecie kto stworzył lichwę ? :)

lichwa lichwa lichwa. Ja bym raczej nazwał to głupotą ludzką. Pretensje można mieć do siebie jesli się podpisze bubel i tyle. Dla mnie mogą pożyczać i na 100 000%. Jeśli będą chętni to niech te firmy istnieją.

O_o

Cholera, popatrz mam mieć pretensje do siebie, że pozwoliłem zaciągnąć w ciągu paru lat Tuskowi i jego ekipie wieksze długi od "gierkowych" ??? Łaaałłł ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

A z ciekawości... wiecie kto stworzył lichwę ? :)

Ci sami co stworzyli google, facebooka i inne wynalazki. We wszystkim widzą okazję do szarpania absurdalnych sum z mas a z pozoru wszyscy myśleli, że stworzyli coś dobrego do czasu aż prawda wyjdzie (lub nie wyjdzie) na jaw ;)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Oj tam dyskutujecie w ogóle nie prawniczo :)

Lichwę przecież określa art. 359 § 2[1] kodeksu cywilnego:

Maksymalna wysokość odsetek wynikających z czynności prawnej nie może w stosunku rocznym przekraczać czterokrotności wysokości stopy kredytu lombardowego Narodowego Banku Polskiego (odsetki maksymalne).

Wyższe odsetki są odsetkami lichwiarskimi. Obecnie więc odsetki powyżej 16% w skali roku są odsetkami sprzecznymi z prawem. Ot i tyle w temacie.

to martwy przepis, banki bardzo łatwo go obchodzą wliczając opłaty przygotowawcze, prowizję za kredyt, jakieś ubezpieczenie itd...

Dlatego też tak silnie lobbowały aby broń boże nie opierać tego o RSO.

https://www.pkobp.pl/klienci-indywidualni/kredyty-i-pozyczki/mini-ratka/pozyczka-na-dowolny-cel/

tu mamy ponad 30%

https://www.eurobank.pl/produkty,kredyty-gotowkowe,kredyt-gotowkowybr-z-atrakcyjnym-oprocentowaniem,99,6.html

tu mamy ponad 26%

Chwilówki są wyłącznie dobrodziejstwem dla udzielających je, dla otrzymujących taki "kredyt: to prawie zawsze wejście w spiralę zadłużenia

to martwy przepis, banki bardzo łatwo go obchodzą wliczając opłaty przygotowawcze, prowizję za kredyt, jakieś ubezpieczenie itd...
Dlatego też tak silnie lobbowały aby broń boże nie opierać tego o RSO.
https://www.eurobank....aniem,99,6.html
tu mamy ponad 26%

Chwilówki są wyłącznie dobrodziejstwem dla udzielających je, dla otrzymujących taki "kredyt: to prawie zawsze wejście w spiralę zadłużenia

No ba! Sami przedmówcy posłużyli się pojęciem lichwa więc zacytowałem co o tym mówi prawo. A RSO nie jest odsetkami ani lichwą. To wytwór ekonomistów i dlatego przepis o odsetkach maksymalnych nie chroni.

Jeśli w ten sposób będziemy na to patrzeć to większość kredytów zaciągają idioci :) - bo jak można komuś płacić prowizję za przyznanie kredytu, gdy kredytodawca i tak zarabia na udzieleniu tej pożyczki???

A co do chwilówek - to nie potrafię zrozumieć jak można reklamować ów suwak na stronie www, prezentujący faktyczną kwotę do zwrotu?

Ustawiasz sobie np. 1.000 zł - okres 1 miesiąc i wychodzi Ci, że trzeba po miesiącu zwrócić 1.600 zł. Ło matko! Przecież to nawet idiota powinien stwierdzić, że to rozbój w biały dzień!

A to nie z Twojego okręgu jest posłem? Ktoś na niego głosował...

W każdym okręgu znajdą się debile i naiwniacy .... :(

Co do podsumowania społeczeństwa to :

"Wydajemy pieniądze których nie mamy na rzeczy których nie potrzebujemy aby zaimponować ludziom których nie lubimy" ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Całe szczęście w Polsce są jeszcze jakieś hamulce prawne, które trzymają to jakiś w ryzach.

Oj , chyba sam w to nie wierzysz :)

U nas rządzi jeszcze SB. Sektor bankowy, żarty postrasz wierzyciela czyli Bank, że ogłaszasz upadłość. Zaraz zgodzą się na spłatę np. 20% za umorzenie, jak ich dorwie mafia czyli syndyk i komornik nie dostaną nawet złotówki.

A co spamu, walczę z filtrem na jednej domenie. Usunięto większość słabych linków, odpięty swl, którym była robiona przez lata. W drugiej odmowie dali mi przykład złego linku: naturalny blog, bardzo dobry merytoryczny tekst z palca, w środku jeden link na anchor "nazwa firmy". Opadły mi ręce, zaczynam podejrzewać, że niektóre teorie tu obecne są prawdziwe(wcześniej strona płaciła ok. 40k $ rocznie Adwordsom). Nic tylko rzeczywiście słuchać Xanna, kilkadziesiąt satelit, swlelek, koszty małe i nie żal jak polecą.

https://leczyc.pl - Oferta stacjonarnego leczenia alkoholizmu Warszawa
psychiatra Warszawa - https://psychiatra-gabinet.pl
Interesuje Cię problematyka zależności odwiedź https://medox.org.pl znajdziesz odpowiedź jak leczyć uzależnienia, tu nie leczą pedagodzy i księża tylko lekarze  i psycholodzy z uprawnieniami..

ja też coraz bardziej skłaniam się do zdania, że przy obecnej polityce G, opłaca się postawić gów*ianą stronkę przeznaczoną na straty i ja na chama linkować, niż pier*dolić się jak matka z łobuzem, dopieszczać stronkę, bawić się w niby linki brandowe, a i tak G jak będzie chciało da filtra za linka z przed 3 lat z nazwą firmy. Widzę że coraz więcej średnich fraz jest tak robionych

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności